Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vitabella weer verder uitgebreid in teelt en beschikbaarheid

"Consument niet altijd goed voorgelicht over resistente bio-aardappelrassen"

De phytophthora maakt het de biologische aardappelteelt dit jaar niet eenvoudig. Gerard Bovée van Plantera B.V. uit Marknesse geeft aan dat het natte najaar heeft geleid tot een mogelijk verlate knolinfectie. "Het daaropvolgende koude voorjaar heeft gezorgd voor een moeizame start, wat de kans op zoekten en plagen heeft doen toenemen. Dit werd gevolgd door veel regen, afgewisseld met broeierige perioden. Dit betekent alle hens aan dek om de phytophthoradruk binnen de perken te houden. Het pakket 'resistente' rassen neemt gelukkig toe en we zien ook dat deze rassen een duidelijke meerwaarde hebben in het gevecht tegen phytophthora. Toch worden nog veel gevoelige rassen biologisch geteeld, omdat de klant hier zogenaamd nog steeds om zou vragen. Jammer is dat de consument niet altijd goed voorgelicht wordt."



Gerard meent dat het rassenpakket biologische aardappelen zodanig goed in resistentie, smaak en presentatie is, dat eenvoudig overgeschakeld kan worden. "Een goed voorbeeld hiervan is het aardappelras Vitabella van het handelshuis Plantera. Dit jaar is Vitabella weer verder uitgebreid in teelt en beschikbaarheid vanuit binnen- en buitenland. Het is een mooie, zeer smaakvolle aardappel, die de strijd tegen de phytophthora goed aan kan. Pootgoed van dit ras is ook dit jaar weer beschikbaar voor iedereen."

Voor meer informatie:

Gerard Bovée
Plantera B.V.
Oosterringweg 7
8316 RW Marknesse
06 10735962
0527 264128
gbovee@plantera.nl
www.plantera.nl
Publicatiedatum: