Biobased en composteerbare koffiecapsule in finale De Gouden Noot

De volledig biobased en composteerbare koffiecapsule die door Bio4Pack en ATI is ontwikkeld, staat in de finale van de Verpakkingsinnovatiewedstrijd De Gouden Noot 2016. Patrick Gerritsen, directeur van Bio4Pack, reageerde verheugd op het behalen van de finaleplaats. "Dit mooie resultaat is het gevolg van een unieke samenwerking tussen diverse leveranciers in de totale bedrijfskolom. Iedere producent heeft op zijn gebied een innovatieve bijdrage geleverd aan de koffiecups en folie van Bio4Pack en ATI."Het bijzondere aan de koffiecups van Bio4Pack en ATI is dat het de eerste in zijn soort is die een uitstekende barrière heeft, waardoor een extra verpakking niet meer nodig is en de excellente smaak en de kwaliteit van de koffie behouden blijven. Maar er zijn nog meer positieve aspecten. Patrick: "Naast het feit dat elke cup niet afzonderlijk hoeft te worden verpakt en er fors wordt bespaard op verpakkingsmateriaal zijn de gunstige effecten voor het milieu talrijk, doordat de cup is vervaardigd uit jaarlijks hernieuwbare grondstoffen en volledig composteerbaar is volgens EN 13432." Het maatschappelijk bewustzijn ten aanzien van het milieu groeit nog steeds en ATI en Bio4Pack spelen hier met deze unieke innovatie op in. "Bovendien zijn deze cups in iedere Nespresso-machine te gebruiken. Consumenten hoeven zich geen zorgen te maken of de capsules werken in hun apparaat", aldus Patrick.

Op 2 november 2016 worden alle verpakkingen door de finalisten individueel aan de jury gepresenteerd. De winnaar van de Gouden Noot 2016 wordt vervolgens op 24 november 2016 bekendgemaakt tijdens de feestelijke prijsuitreiking in het Evoluon in Eindhoven.

Voor meer informatie: www.bio4pack.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.