Wessanen koopt glutenvrij merk Mrs Crimble's

Wessanen neemt het glutenvrije merk Mrs Crimble's over. Vandaag (1 juli 2017) is de overeenkomst ondertekend. Mrs Crimble's is een toonaangevende merk op de glutenvrije markt in het Verenigd Koninkrijk.

Mrs Crimble's is een pionier op de Britse glutenvrije markt en bestaat al meer dan 30 jaar. Het toonaangevende merk is onder meer bekend om zijn bitterkoekjes en brede scala aan andere glutenvrije producten. De netto-inkomsten van Mrs Crimble's bedroegen 12,7 miljoen pond in 2015.

Het merk heeft brede distributie via alle kanalen in het Verenigd Koninkrijk. Ook is er internationaal steeds meer vraag naar de producten en past het volgens Wessanen zeer goed in het bestaande portfolio van gezonde en duurzame merken. De meerderheid van de omzet behaalt Mrs Crimble's met 'sweet-in-between'-producten, ofwel gezonde tussendoortjes, een kerncategorie voor Wessanen. Mrs Crimble's zal naar verwachting profiteren van de groeiende populariteit van glutenvrije producten. Zowel de vraag van consumenten als retailers neemt toe.
 
Christophe Barnouin, CEO van Wessanen: "De overname van Mrs Crimble's is een verdere stap in de uitvoering van onze strategie. Het merk heeft veel kennis over glutenvrije 'sweet-in-between'-producten en een sterke basis in het Verenigd Koninkrijk. Deze overname zal onze activiteiten op de Britse markt versterken en geeft ons een goede ingang in het groeiende glutenvrije segment."

Voor meer informatie: www.wessanen.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven