John F. Preissing, FAO:

"Peru in staat biologische producten wereldwijd te leveren"

John F. Preissing, vertegenwoordiger van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties in Peru, zei dat het Andes-land de mogelijkheid heeft om de agrarische sector door sociale impact van hoogwaardige biologische producten op de buitenlandse markt te versterken."De wereldbevolking zal tegen 2050 met 9 miljard zijn toegenomen en mensen veranderen hun dieet; ze willen meer vers fruit en biologische granen. Peru is volledig in staat deze te leveren. Volgens mij is dit een gouden moment omdat er mogelijk een gat in de markt voor biologische producten is."

Preissing benadrukt ook de noodzaak om boeren in de hooglanden en de regenwouden van Peru te ondersteunen door te investeren in opleidingen, wegen en financiering, waardoor hun productie groter wordt om aan de eisen van de internationale markt te voldoen.

Minister Juan Manuel Benites benadrukte de stimulans die de Peruaanse gastronomie geeft aan de landbouw door de promotie van inheemse producten op de binnenlandse en internationale markten. "Peruanen waren consumptie van hun eigen, kleurrijke, aardappelen niet gewend. Tegenwoordig kopen en eten we deze; zelfs om er patat frites mee te maken." Een kleine vereniging van 60 producenten in Tayacaja, Huancavelica verkoopt haar eigen aardappelen op de Franse markt.

bron: Andina

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.