Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peru: Los Angeles Company exporteert eerste bio-bananen naar Nederland

Het Peruaanse bedrijf 'Los Angeles Company' begint binnenkort met de export van biologische bananen naar Nederland dankzij de contacten van het Peruaanse Commercial Office (OCEX) in Rotterdam. De eerste zending ooit, die wordt geraamd op 3,55 miljoen euro, zal worden verstuurd naar grote Nederlandse bedrijven die bananen aan grote lokale en Europese supermarktketens leveren. Voorbeelden zijn Superunie, Coop Supermarkt, Edeka en Carrefour.

OCEX, dat deel uitmaakt van het ministerie van Buitenlandse Handel en Toerisme Kantoor (MINCETUR), voerde een analyse van de Nederlandse markt uit voordat de exporteurs een lijst van potentiële klanten kregen.

Vorig jaar heeft Peru voor meer dan 40 miljoen dollar aan biologische bananen naar Nederland geëxporteerd. Hieruit blijkt dat er een groeiende vraag is naar bio-bananen op de belangrijke Europese markt. De Nederlandse markt heeft een groot potentieel voor de telers en exporteurs van biologische bananen, het derde meest geëxporteerde Peruaanse product.




Publicatiedatum: