7 juli debat met Edith Lammerts van Bueren

Genetische modificatie en bio-landbouw; een valse tegenstelling?

Donderdag 7 juli organiseert Hellingproef, in samenwerking met MAMyths-NL - de Nederlandse tak van de March Against Myths about Modification - een debat tussen Edith Lammerts van Bueren (senior onderzoeker biologische veredeling, Louis Bolkinstituut) en Bert Lotz (agro-ecoloog, Wageningen UR) over de keuze om genetische modificatie uit te sluiten van de biologische landbouw.

Met behulp van genetische modificatie is het mogelijk om specifieke eigenschappen in het DNA van planten in te bouwen. Hiermee kunnen planten onder andere resistent worden gemaakt tegen onkruidbestrijdingsmiddelen of bepaalde plantenziektes. Echter, er bestaat weerstand onder burgers tegen gemodificeerde organismen en de populariteit van biologisch geproduceerd voedsel stijgt. In hoeverre kunnen gemodificeerde gewassen de biologische landbouw helpen om nog verder te verduurzamen?

Edith Lammerts van Bueren en Bert Lotz gaan met elkaar in debat over de toegevoegde waarde van genetische modificatie en hoe dit wel of niet past in het biologisch landbouwbeleid. Na afloop is er ruim de tijd voor de zaal om met de sprekers in gesprek te gaan en vragen te stellen. De avond wordt afgesloten met een borrel.

Wanneer: donderdag 7 juli
Inloop: 19:00 uur
Lezing & borrel: 19:30–22:00 uur
Waar: Landelijk Bureau GroenLinks, Oudegracht 312, Utrecht
Toegang: Gratis (aanmelden per e-mail verplicht)


Edith vertelt wat meer over de stand van zaken in de biologische aardappelveredeling tijdens de Publieksdag op donderdag 15 augustus 2013. Geïnteresseerden kregen tijdens deze dag de gelegenheid om een proefveld met biologisch veredelde en genetisch gemodificeerde aardappelen te bekijken op het terrein van Wageningen UR.

Meld je nu aan voor deze lezing via een mailtje naar hellingproef@groenlinks.nl; vermeld daarin in ieder geval je naam en of je lid bent van Hellingproef.

Ook geïnteresseerden die geen lid zijn van Hellingproef en/of GroenLinks zijn van harte welkom tijdens deze avond. Hetzelfde geldt voor mensen die niet jong in jaren, maar wel jong van geest zijn. Bij grote belangstelling wordt voorrang gegeven aan leden van Hellingproef.

Voor meer informatie: www.bureaudehelling.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven