Friso Sterk, BioWorld:

"Goede vraag naar bio-mango's uit Senegal"

Tholen - Twee weken terug arriveerde de eerste container bio-mango's uit Senegal bij BioWorld in Poeldijk. "Onze aflader leverde al conventionele mango's aan de Best Fresh Group en sinds vorig seizoen combineren we dit met biologische. Maar nu hebben we ze het het hele seizoen beschikbaar", vertelt Friso Sterk, die het Senegalese productiebedrijf afgelopen maand zelf bezocht.

De eerste zendingen bestaan uit de variëteit Kent en later wordt dit aangevuld met Keith-mango's. "We voeren alle maten van 6 tot en met 12. Het seizoen gaat traditioneel door tot eind augustus, maar als het gaat regenen, is het seizoen gelijk afgelopen", vertelt de importeur. Hij verwacht dat de vraag zal aantrekken. "Het seizoen vanuit Burkina Faso loopt nu ten einde en als de beschikbaarheid minder wordt zal de markt wel opleven. Ik zie de markt in elk geval niet instorten."

Overigens hanteert BioWorld seizoensprijzen. "Zo weten de klanten waar ze aan toe zijn. Het volume dat we binnenkrijgen is grotendeels geprogrammeerd, dus we hebben weinig stress voor de dagverkoop. Wij vinden het belangrijk dat we onze telers goed af kunnen rekenen, zodat ze ook een normale boterham kunnen verdienen en daarbij is de doorlooptijd van de mango's van groot belang."Friso is content met de kwaliteit van de mango's. "Ze komen hard binnen, maar ze zijn binnen een week goed eetbaar. Daarmee zijn ze goed geschikt om door te verkopen naar supermarkten en groothandelsmarkten en op tijd bij de consument te belanden. Het volume bio-exoten groeit. De consument leert met name de biologische avocado's en mango's steeds beter kennen. Het is inmiddels een groot product aan het worden, waardoor het aantal aanbieders op de markt toeneemt."

Voor meer informatie:

Friso Sterk
BioWorld
0174 214 454
06 53 35 78 83
f.sterk@bioworld.nl
www.bioworld.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.