"Peter Matthijssen: "Inspelen op stijgende vraag snackwortelen"

Nieuwe wortelverwerkingslocatie Top Fresh

Tholen - Top Fresh werd in 2005 opgericht door Peter Matthijssen en startte met een paar hectare landbouwgrond in de Noordoostpolder. Inmiddels telt het areaal 200 hectare. In december 2012 werd tevens Top Fresh Handel opgericht door Ronald Gielleit en Peter Matthijssen. Top Fresh heeft zich volledig gespecialiseerd in het het telen en verwerken van ready-to-eat wortelen voor de nationale en internationale markt. Ze bieden het hele wortelgamma jaarrond, zowel gangbaar als biologisch. Naast wortelen teelt en verwerkt het bedrijf in het gangbare segment ook wortelpeterselie, pastinaak en rode bieten.


Ronald Gielleit en Peter Matthijssen

Omdat het bedrijf door de jaren heen uit haar jas groeide, is op het voormalige Greenery-terrein in Kraggenburg een nieuw bedrijfsgebouw van 4.950 vierkante meter gebouwd met koel-, verwerkings- en opslagruimtes en kantoren. Zaterdag 25 juni konden geïnteresseerden de nieuwbouw bezichtigen tijdens de open dag. "Er zijn bijna 900 mensen geweest", blikt Peter tevreden terug. "Ondanks dat er in de polder meerdere open dagen waren, was dit een goede opkomst. 's Middags ging het nog even regenen, maar toen konden de mensen mooi in de tent staan en het bier smaakte goed!""Het pand staat vol nieuwe verwerkingsmachines. We kunnen hierdoor sneller en wortelen met een langere houdbaarheid leveren. We zijn helemaal up-to-date voor de toekomst. De vraag naar snackwortelen groeit hard en wij zijn in Nederland één van de twee partijen die sterk zijn in de export van deze snackwortelen. We kopen in en exporteren door heel Europa. Om klanten jaarrond te bedienen, werken we nauw samen met telers in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Scandinavië, Italië, Spanje en Israël", vertelt Peter. "Maar we leveren ook gewone wortelen voor de snijderijen. We bieden het hele wortelgamma jaarrond, zowel gangbaar als biologisch. Iedereen die wortelen nodig heeft, kan ons bellen!"Klik hier voor de fotoreportage

Voor meer informatie:

Top Fresh Handel
Zuiderringweg 21
8317 RA Kraggenburg
Tel: 0527 745043
Fax: 0527 615008
info@topfresh.nl
www.topfresh.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.