Dinsdag 28 juni

Proefboerderij Ebelsheerd toont akkerbouwvernieuwingen tijdens open dag

Op dinsdag 28 juni is er een open dag op proefboerderij Ebelsheerd in Nieuw Beerta. Op de proefboerderij wordt praktijkonderzoek verricht naar onder andere granen, koolzaad, suikerbieten en uien. Belangstellenden zijn tijdens deze dag van harte welkom om diverse vernieuwingen in de akkerbouw te komen bekijken.
 

Eco ploegdemonstratie en suikerbieten rassendemo

De proefvelden kunnen tijdens de open dag bezichtigd worden. Bij elk perceel zullen deskundigen aanwezig zijn die vertellen over de desbetreffende proef. De gehele dag rijdt een pendelkar langs de proefvelden waar men kan op- en afstappen. Ook worden er bijzondere demonstraties gegeven, zoals een eco ploegdemonstratie en een suikerbieten rassendemo. In het kader van het provinciaal programma 'Stimulering omschakeling biologische landbouw' is er informatie beschikbaar over saldoberekeningen van biologische teelten. Tevens zijn er partijen aanwezig die vertellen over plaagdierbeheersing, grondbewerkingssystemen, precisiebemesting en geozaaien van suikerbieten en koolzaad. Nieuw dit jaar is uienonderzoek, hierbij wordt gekeken naar teeltvervroeging van zaaiuien. Dit onderzoek wordt door Stichting Proefboerderijen Noordelijke Akkerbouw uitgevoerd in samenwerking met het Uien Innovatie en Kenniscentrum.

Graanteeltgebied

Het Oldambt is van oudsher hét graanteeltgebied van Nederland. Op Ebelsheerd worden dan ook veel proeven gedaan naar granen. Onder andere rassen-, herbiciden-, fungiciden- en groeiregulatieonderzoek in zowel gerst als tarwe. Ook wordt onderzoek verricht naar invloed van rassen en bemesting op bakkwaliteit. Begin van dit jaar is de Graanacademie van start gegaan, dit is een kennisuitwisseling tussen telers. Ook de Graanacademie zal tijdens de open dag geïnteresseerden te woord staan.

De gratis toegankelijke open dag is van 13:00 uur tot 17;30 uur bij proefboerderij Ebelsheerd, Hoofdweg 26 in Nieuw Beerta.

Voor meer informatie: www.spna.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven