Vrees voor onzekere toekomst Britse bio-bedrijven

Britten kiezen voor Brexit

Een meerderheid van de Britse bevolking heeft in het referendum over het EU-lidmaatschap gekozen voor een vertrek uit de Europese Unie. Even na 8:00 uur vrijdagochtend waren alle stemmen gesteld. Het 'Brexit/vertrek'-kamp kwam uit op 51,9 procent van de stemmen. Ruim 17,4 miljoen mensen heeft gestemd voor een 'Brexit'. De Britse premier David Cameron heeft inmiddels aangekondigd af te zullen treden, hij was een voorstander van het Britse EU-lidmaatschap.

Maar wat zijn nu de mogelijke gevolgen van de Brexit voor de Britse biologische sector? Uit een eerder artikel in Biojournaal bleek al dat de Britse biologische producenten en verwerkers een onzekere toekomst tegemoet kunnen gaan na het instemmen met een Brexit. OF&G (de bio-vergunningsverlenende instantie) gaf toen aan dat het deel uitmaken van de EU Britse bio-bedrijven directe toegang geeft tot 's werelds op één na grootste biologische markt, die meer dan 26 miljoen euro waard is. De organisatie vreest voor hogere handelstarieven en een waardedaling van de Pond na vertrek uit de EU.Volgens OF&G betekent het vertrek uit de EU ook dat de Britten waarschijnlijk niet langer invloed kunnen uitoefenen op de aan de gang zijnde ontwikkeling van de EU-regelgeving, terwijl ze zich hier wel aan moeten houden wanneer ze toegang willen houden tot de Europese markten.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.