Investering in landbouwgrond ter bevordering van BD-landbouw en -voeding

Stichting Grondbeheer start met nieuw financieel product

Vanavond 24 juni aanstaande start Stichting Grondbeheer met de uitgifte van eeuwigdurende obligaties aan toonder. Het is een nieuw financieel product waarmee de stichting meer slagkracht wil krijgen om landbouwgrond beschikbaar te stellen voor bio-dynamische boeren en tuinders. De obligaties zijn voor investeerders een verantwoorde belegging in groen met een laag risico.

De vraag naar biodynamische voeding heeft een hoge vlucht genomen en op de Warmonderhof, de opleiding voor bio-dynamische landbouw, studeert een groeiend aantal boeren en tuinders af. Met het toenemend bewustzijn van de consument en de duurzame ambities van agrarische ondernemers neemt ook de vraag naar biodynamische landbouwgrond sterk toe. Stichting Grondbeheer heeft hierin een taak: zorgen dat die landbouwgrond beschikbaar komt. Tot nu toe kocht ze de hectares aan met schenkgelden en legaten. Landbouwgrond is echter extreem duur. Hierdoor groeit de stichting te langzaam om aan de vraag te voldoen. Het werven van schenkgelden blijft onverminderd urgent. Om meer slagkracht te krijgen, heeft de stichting nu een nieuw financieel product ontwikkeld: eeuwigdurende obligaties aan toonder. Met dit product wil ze investeerders aantrekken die hun kapitaal werkzaam willen maken voor een betere wereld.Maatschappelijke meerwaarde

In beginsel geeft Stichting Grondbeheer 4999 eeuwigdurende obligaties aan toonder uit met een waarde van elk 500 euro per stuk. De aanvangsrente is 1,5% per jaar en kan via indexering oplopen tot maximaal 4%. Het betreft hier eeuwigdurende obligaties. Dat betekent dat Stichting Grondbeheer de obligatielening niet aflost. Naast de rente hebben de eeuwigdurende obligaties bovenal een maatschappelijke meerwaarde. Met de investering zorgen de obligatiehouders samen met Stichting Grondbeheer voor het behoud en de ontwikkeling van bio-dynamische landbouwgrond. Vruchtbare landbouwgrond die de voorziening van kwalitatief hoogwaardige voedsel voor huidige en alle volgende generaties mogelijk maakt.

De lancering van de obligaties vindt plaats op vrijdagavond 24 juni van 20:00 tot 22:00 uur op zorgboerderij de Hondspol, Gooyersdijk 18b, Driebergen-Rijsenbrug. Iedereen is welkom.

Voor meer informatie: www.bdgrondbeheer.nl/obligaties (Hier kunt u ook de prospectus downloaden.)

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.