Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
De Braok getroffen door megabui

"Hagelschade is heel erg groot, zaten er middenin"

Tholen - De regio Zuidoost-Brabant is donderdag 23 juni getroffen door hevig noodweer. Er vielen hagelstenen soms zo groot als als tennisballen. Weerman Reinier van den Berg sprak op twitter over een megabui en een supercel, met veel regen, onweer en grote hagel. Onder meer bio-tuinbouwbedrijf De Braok in Mierlo lijkt zwaar getroffen te zijn. Jan van Lierop geeft aan dat zijn biologische tuinbouwbedrijf er middenin zat. "De schade is heel erg groot. Vooral in de bleekselderij, Chinese kool, venkel en prei heeft de hagel schade veroorzaakt. Er is zo'n 25 tot 30 hectare flink beschadigd geraakt, schat ik." Dit is ongeveer een kwart van het toale areaal.

Jan vertelt dat hij tot zijn spijt niet verzekerd is tegen hagelschade. "De premies zijn te hoog. Zeker als je bekijkt hoeveel overlast we de laatste 25 jaar door hagel hebben gehad. Nu gaan we er uiteraard weer serieus over nadenken." Volgens de teler is er gisteren zo'n 40 millimeter regen gevallen. "Het houdt hier niet op. Het was overal al te nat om fatsoenlijk te kunnen planten."

Voor meer informatie: www.braok.nl