Markt met biologische en regionale producten

Lekker, Puur & Eerlijk in de Kweektuin: 2 juli

Aanstaande zaterdag 2 juli is het weer zover; tussen 10:00 en 14:00 uur Lekker, Puur & Eerlijk in de Kweektuin. Slow Food Haarlem, de Haarlemmer Kweektuin en De Nieuwe Akker organiseren aan de Kleverlaan 9 in Haarlem dé markt met heerlijke biologische en regionale producten. De markt is gelegen naast de kas van Nederlands Hout en de De Nieuwe Akker.

Dit keer met koffie van het nieuwe Kweekcafé, heerlijke boerenkaas van De Dinkelhoeve, Studio Roosmarijn met de lekkerste taarten, Esther Gijze van Beebox Haarlem, ambachtelijk brood van D&P bakkerij, de gefermenteerde waren van Fermentista en Oliën en Notenpasta's van Compleat.Samen lekker duurzaam

De Nieuwe Akker, Slow Food Haarlem en de Haarlemmer Kweektuin zetten zich allen op een eigen manier in voor een duurzame omgeving. De Haarlemmer Kweektuin laat als centrum voor duurzaamheid graag zoveel mogelijk mensen zien dat duurzaam niet alleen makkelijk, maar ook leuk is. De markt past mooi bij die doelstelling en de Haarlemmer Kweektuin is dan ook blij met de samenwerking. De Nieuwe Akker is producent van biologische groenten (en andere gewassen) voor regionale inwoners en oogstaandeelhouders, en verheugt zich erop dat er zo extra aandacht ontstaat voor eerlijk eten.Slow Food

Slow Food is een wereldwijde beweging die bestaat uit mensen die geloven in Good, Clean and Fair eten voor iedereen. Slow Food wisselt kennis en ervaringen uit van boeren, vissers, jagers en chefs om bij te dragen aan een eerlijk, duurzaam en toegankelijk voedselsysteem. De beweging telt ruim 100.000 leden in 150 landen, waarbij Slow Food Haarlem op dit moment zo'n 150 leden telt en alsmaar groeiende is. Deze nieuwe maandelijkse markt is een van de resultaten van het werk waar vrijwilligers van deze beweging zich voortdurend voor inzetten en mede dankzij De Nieuwe Akker en de Haarlemmer Kweektuin kon ontstaan.Vind je dat jij met je producten niet mag ontbreken op deze biologische en regionale maandmarkt? Stuur dan een mail naar haarlem.slowfood@gmail.com.

Voor meer informatie over Slow Food: Daan van der Starre, daanvanderstarre@hotmail.com, 06 51088047, www.slowfood.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.