Zo'n 100 ton door Nederlandse bio-bedrijven aangekocht

Decertificatie Italiaanse partij tarwe

Skal is door CCPB, een Italiaanse controleorganisatie, geïnformeerd dat onderzoek heeft uitgewezen dat een Italiaanse partij durum tarwe onterecht als biologisch is verkocht. De partij tarwe ter grootte van 10.384 ton is gedecertificeerd. 7.626 ton tarwe lag tijdens decertificatie in opslag in Italië en is niet als biologisch verkocht.

Bijna 100 ton van de partij is door Nederlandse bio-bedrijven aangekocht. 80.000 kilo van de gedecertificeerde tarwe is in diervoeder verwerkt. Hiervan is geen voorraad meer. De overige 20.000 kilo is verwerkt in biologische couscous, broodmix en pasta. De voorraad van deze producten wordt uit de markt gehaald.

Uit bemonstering van de partij blijkt overigens dat de als biologisch verkochte tarwe geen sporen van gewasbeschermingsmiddelen bevat.

Vervolgonderzoek

Het Italiaanse ministerie van Landbouw is verantwoordelijk voor het vervolgonderzoek naar de oorzaak van deze overtreding. Duidelijk is dat de Nederlandse bedrijven geen blaam treft.

Voor meer informatie: www.skal.nl

Bron: SkalPublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.