't Hoogeveld bezocht door D66-kamerlid Fatma Koser Kaya
De vleeskoeien van 't Hoogeveld begrazen het gebied op een natuurlijke manier. Dit om te voorkomen dat het dichtgroeit. De kruidenrijke grassen hebben volgens bio-boer Sytze van der Goot ook invloed op de smaak van het vlees, vergeleken met die van traditionele vleeskoeien. "Je merkt dat de vraag naar duurzaam vlees snel groeit en dat mensen steeds vaker lokaal voedsel prefereren." Hoewel Sytze zeer trots is op zijn circulaire onderneming, loopt hij soms ook tegen belemmeringen aan. Hij stelde dat de regels rondom verduurzaming zo strak zijn, dat ook welwillende agrarische ondernemers de stap naar duurzamere productie vaak niet eens maken.
Voor meer informatie: www.hoogeveld.nl
Bron: Groninger Gezinsbode
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-05 Drie jaar undercover in de bio-industrie en vervolgens zelf verdacht van dierenmishandeling
- 2023-05-30 Voor iedere zeug een eigen bungalow
- 2023-05-25 Jersey rundvlees binnenkort ook bij 5 Odin winkels in Amsterdam
- 2023-05-10 Duitsland: Nieuwe veehouderijplannen hebben biologische varkenshouders te weinig te bieden
- 2023-05-10 Onderzoek rond reductie ammoniakemissies in de biologische veehouderij
- 2023-05-04 Mestoverschot? Niet in de biologische sector
- 2023-04-26 Nieuw boek bepleit arbeidsrechten voor dieren
- 2023-04-13 "Overconsumptie van rood vlees resulteert in veel extra gezondheidszorgkosten"
- 2023-03-31 Droge worst van zoetwateroesters
- 2023-03-07 Jersey stieren verkennen nieuwe hellingstal
- 2023-03-03 Bekertje bodem voor bioscoop-bezoekers
- 2023-03-01 Stressvrij slachten belangrijkste principe voor mobiele dodingsunit
- 2023-02-24 Rapport: ongeveer 12 procent veehouderijen heeft keurmerk
- 2023-02-20 Keuze voor biologisch vlees levert de Voedselbank cheque van 1500 euro op
- 2023-02-16 Volledig Duitse biologische varkensvleesketen met succes gelanceerd
- 2023-02-10 AR wil verder groeien in biologisch en neemt productielocatie over
- 2023-02-01 Nieuwe financieringsronde Beter Boeren
- 2023-01-30 Ketenkennisdialoog 'De smaken van duurzamer varkensvlees': 1 februari
- 2023-01-18 Biologisch tot op het bot: bouillons met een duurzaam verhaal
- 2023-01-17 Henk en Klaas willen je graag iets vertellen