't Hoogeveld bezocht door D66-kamerlid Fatma Koser Kaya

D66-kamerlid Fatma Koser Kaya heeft maandag 20 juni een bezoek gebracht aan Drenthe en Groningen. Ze ging onder meer langs bij biologische boerderij 't Hoogeveld bij Paterswolde (in natuurgebied De Onlanden). Thema van de bezoeken was volgens de Groninger Gezinsbode de regelgeving rondom verduurzaming van de landbouw.

De vleeskoeien van 't Hoogeveld begrazen het gebied op een natuurlijke manier. Dit om te voorkomen dat het dichtgroeit. De kruidenrijke grassen hebben volgens bio-boer Sytze van der Goot ook invloed op de smaak van het vlees, vergeleken met die van traditionele vleeskoeien. "Je merkt dat de vraag naar duurzaam vlees snel groeit en dat mensen steeds vaker lokaal voedsel prefereren." Hoewel Sytze zeer trots is op zijn circulaire onderneming, loopt hij soms ook tegen belemmeringen aan. Hij stelde dat de regels rondom verduurzaming zo strak zijn, dat ook welwillende agrarische ondernemers de stap naar duurzamere productie vaak niet eens maken.

Voor meer informatie: www.hoogeveld.nl

Bron: Groninger GezinsbodePublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.