Kookstudio van Sprankenhof behaalt EKO-keurmerk Horeca

De Kookstudio van Sprankenhof uit Udenhout krijgt het EKO-keurmerk Horeca. Naast dat Sprankenhof een biologische boerderij is, ontvangen zij het EKO-keurmerk Horeca GOUD 80-100% voor hun kookstudio dat gebaseerd is op het koken en het geven van workshops met biologische gerechten.

Criteria

Om een EKO-keurmerk Horeca GOUD 80-100% te worden moet het horecabedrijf voor minimaal 80% biologisch eten en dranken inkopen. Deze inkoop moet gebeuren bij biologisch gecertificeerde leveranciers. Administratieve registraties over inkoop en bijbehorende ingangscontrole worden adequaat uitgevoerd en zijn daarmee controleerbaar.
 

René Heusschen (Stichting EKO-keurmerk) overhandigt het certificaat aan Josèt Vermeer.

Biologische tuin middelpunt

Voor Sprankenhof is de biologische tuin het middelpunt van al haar activiteiten. Onder de tuin van Sprankenhof wordt een gezond functionerend ecosysteem verstaan die een weelde aan producten oplevert zonder achteruitgang in biodiversiteit. Er wordt hier naar een duurzame interactie gewerkt tussen menselijk gebruik en natuur.De kookstudio staat midden in deze tuin en is een natuurlijke plek om de producten uit de tuin te bereiden. De missie van Sprankenhof is mensen op een plezierige manier kennis te laten maken, en een stuk bewustwording mee te geven over iets heel wezenlijks: namelijk gezond en lekker eten. Een verantwoorde biologische maaltijd is hierbij het uitgangspunt.
 
Josèt Vermeer, eigenaar: "Wij zijn zeer verheugd met deze toekenning. Dit sterkt ons in ons biologisch ondernemen. Wanneer midden in een biologische tuin een keuken staat is de stap naar een biologische keuken heel logisch. Dit keurmerk maakt het compleet, voor ons zelf én in de samenwerking met andere bedrijven."


Een kijkje in de kookstudio.

EKO-keurmerk Horeca

Om voor het EKO-keurmerk Horeca in aanmerking te komen, moet een keuken biologisch inkopen. Dit wordt onafhankelijk gecontroleerd door de Stichting EKO-keurmerk, middels een inspectie ter plaatse waarbij ook de inkoopadministratie wordt gecontroleerd. Alleen producten en ingrediënten van gecertificeerd biologische leveranciers tellen mee.

Stichting EKO-keurmerk verstrekt ook licenties voor biologische producenten en boerenbedrijven, en het EKO-keurmerk Certificaat Winkels met minimaal 90% biologische inkoop.

Kijk voor meer informatie over Sprankenhof op www.sprankenhof.com, Facebook of Twitter.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven