Schots bio-areaal onder druk

Er is een fonds opgericht om de biologische sector in Schotland een nieuwe impuls te geven, nu voor het zevende jaar op rij minder land als biologisch wordt aangemerkt. Waar in 2007 nog 4% van de landbouwgrond als biologisch werd geclassificeerd, was dat in 2015 nog maar 2,3% (circa 126.000 hectare volgens overheidscijfers), terwijl in Europa het percentage biologische landbouwgrond steeg naar bijna 6% in 2014.De secretaris van plattelandseconomie Fergus Ewing denkt dat 50.000 pond zou helpen om de actieplannen van de sector uit te voeren tussen 2016 en 2020. Hij zegt dat vraag en aanbod en grote rol spelen in het bevorderen van Schotse plattelandseconomie, terwijl er tevens een bijdrage wordt geleverd aan het beschermen van het milieu. De Schotse overheid spant zich in om deze sector te ontwikkelen en daar help ik graag aan mee, aldus Ewing.

Het doel is om door middel van betere samenwerking de Schotse biologische voedsel en drankketen te bevorderen en versterken. In 2015 zijn de uitgaven voor biologische voedingsmiddelen met 2,6% gestegen en tot 31 januari 2016 werd er GBP 52,6 miljoen aan uitgegeven.

De voorzitter van Scottish Organic Forum zei hierover: "Dit is fantastisch nieuws”.
"Fondsen van dit formaat zijn essentieel als we de doelen van het nationale biologische actieplan willen halen en de biologische sector in Schotland willen laten floreren."

Bron: herald scotland

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven