Cafeïnevrij koffie-alternatief van spelt en cichorei

Chikko Not Coffee: De terugkeer van 'oorlogskoffie'

Een nieuw koffiemerk met groot op de verpakking de tekst 'Not Coffee'. Nee, het gaat hier niet om de zoveelste hippe koffiebrander, maar om een nieuw soort cafeïnevrije koffie gemaakt van geroosterde spelt. En de jongens van Chikko Not Coffee – zo heet het nieuwe merk voluit – komen ook met een bijzondere herontdekking: cichorei koffie. Dat werd als surrogaatkoffie gedronken in de oorlog maar er blijkt een goede reden voor een comeback.De twee koffie-alternatieven van Chikko Not Coffee zijn vanaf zaterdag 18 juni te koop. De variant van geroosterde spelt komt mooi tot zijn recht als cappuccino of koffie verkeerd. In de ogen van culinair journalist Joël Broekaert (NRC/Vrij Nederland) kan het zelfs 'heel goed door voor echte koffie verkeerd'. Cichorei koffie is goed zwart te drinken. Broekaert: "Pure cichorei heeft een aangename, bittere kwaliteit, zoals koffie. Er zitten duidelijk mokka en cacao-tonen in.""Er is op zich niks mis met een bakkie echte koffie", vertelt David Klingen, de bedenker van Chikko Not Coffee. "Maar veel mensen drinken veel meer koffie dan ze eigenlijk zouden willen. Koffie kan je onbewust een wat onrustig gevoel geven. En 's avonds laat nog cafeïnehoudende drank drinken is als je er over nadenkt best wel raar." Het cafeïnevrije koffie-alternatief van deze start-up biedt de oplossing. Chikko Not Coffee heeft wel de zo geliefde smaak van koffie maar bevat van nature geen cafeïne.


Het team: David Klingen, Bela de Bruin en Andreas Giel.

Volgens de makers van het product is het hoog tijd dat mensen bewuster met cafeïne inname omgaan. Veel mensen werken actief aan een gezond lichaam door sport en gezond eten. Minderen met cafeïne is volgens David een logische vervolgstap. "Het klinkt misschien wat zweverig, maar door zo nu en dan te kiezen voor een cafeïnevrij koffie-alternatief ga je meer leven op je eigen energie. Dat voelt veel relaxter."
 


De Chikko Not Coffee producten zijn te koop bij Marqt, de betere koffie- en theewinkels en via Chikko's eigen webshop op www.not-coffee.com.
 
Chikko Not Coffee - Roasted Spelt (100 gram - 4,99 euro)
Chikko Not Coffee - Roasted Cichory (150 gram - 5,49 euro)
 
Online vind je Chikko Not Coffee hier: www.not-coffee.com, Facebook, Instagram en Twitter.

Voor meer informatie: David Klingen, 06 49393825, chikko@not-coffee.com
(heb je haast maar geen gehoor, probeer Andreas Giel via 06 15092620).

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.