"Bio-boerderij Meulenhorst heeft lekkerste boerenijs van Oost-Nederland"

Het lekkerste boerenvanille-ijs van Oost-Nederland komt van biologisch melkveebedrijf De Meulenhorst, ten zuiden van Ommen. Op landgoed Eerder Achterbroek leveren de melkkoeien van Marianne en Heico de basis voor het boerderij-ijs. "We zijn in hart en nieren biologisch. Mooi dat nu blijkt dat dat ook te proeven is", aldus Marianne Blekkenhorst.

De test werd georganiseerd door tijdschrift Naober, dat een serie met een streekproductenproeverij is begonnen met Oost-Nederlandse streekproducten. Die voor boerenijs was als eerste aan de beurt. De producten worden geproefd door een panel van deskundige smaakexperts: Peter Klosse van de Echoput en de Academie voor Gastronomie, Nel Schellekens van De Gulle Waard, Harald Droste van Droste's dineren en logeren en Michiel Bussink, auteur en directeur van Land & Keuken. "Heerlijk zalvig, mooie vanillesmaak, goed in balans", vond het panel. In de volgende Naober volgt de uitslag van de proeverij met Naegelholt.

Klik hier om naar de website van de De Meulenhorst te gaan.

Zie hier de complete uitslag.
Zie hier de Smaakexperts.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.