"Goede aanvulling op Vivani-productlijn"

Twee nieuwe iChoc-repen voor veganisten

Tholen - Er zijn twee nieuwe soorten biologische veganistische iChoc-repen: Milkless en Super Nut. Het Duitse bedrijf EcoFinia, ook bekend van het merk Vivani, presenteerde de repen vorige week op de Free From Food Expo in Amsterdam. "De reacties zijn erg goed. Over het algemeen wordt het zeer op prijs gesteld dat het gaat om smaken die de meeste veganisten lekker vonden voordat ze hun dieet moesten aanpassen: 'melk' en 'notenchocolade' - echte chocolade-klassiekers. Het is geweldig om te zien hoe verrast ze zijn als ze onze 'Milkless' en 'Super Nut' voor de eerste keer proeven. Velen van hen konden niet geloven dat repen veganistisch zijn, omdat ze qua smaak zo vergelijkbaar zijn met de repen die wel zuivel bevatten", vertelt Alexander Kuhlmann.Het merk iChoc is in februari 2015 geïntroduceerd. Er waren tot nu toe vier smaken. De twee nieuwe repen maken veganistisch leven nog wat gemakkelijker. Het eerste jaar verliep zeer succesvol. Er zijn meer dan 2 miljoen repen verkocht. iChoc chocolade is weliswaar veganistisch, maar ligt qua smaak toch zo dicht mogelijk bij het origineel. Andreas Meyer, directeur en oprichter van iChoc, geeft aan dat iChoc nu bewust meer gaat richten op veganistische versies van populaire chocolade-klassiekers. "Onze klanten vragen het meest naar de simpele soorten, zoals zuivere veganistische 'melk'chocolade. Er zitten wat dat betreft nog enorme gaten in het aanbod. We willen van veganistisch iets normaals maken in de voedingssector, met sterke producten."

Andreas is van mening dat iChoc de Vivani-productlijn niet in de weg zit. "Ik zie het vooral als een goede aanvulling op Vivani. De iChoc-lijn is meer geschikt voor de consumenten die van lichtere chocolade houden." Omdat de nieuwe repen qua smaak amper te onderscheiden zijn van 'echte' melkchocoladerepen, bestaat de doelgroep van iChoc volgens hem niet alleen uit veganisten en mensen met een melkallergie. "Dat was onze belangrijkste doelstelling. We willen het grote publiek tonen hoe goed chocolade vrij van dierlijke producten kan smaken, wanneer de fabrikant zijn vak verstaat."


Rechts Andreas Meyer op de Free From Food Expo (9 en 10 juni jongstleden in Amsterdam).

Alle ingrediënten van iChoc zijn 100 procent biologisch gecertificeerd. De cacao komt van biologische landbouwcoöperaties in de Dominicaanse Republiek. Er zitten geen kunstmatige smaakstoffen en emulgatoren (zoals sojalecithine in. Zelfs de verpakking van elke reep is milieuvriendelijk, door het gebruik van NatureFlex folie en FSC-gecertificeerd karton.

Een overzicht van de nieuwe smaken: Milkless - 80 gram - zuivere 'melk'chocolade (op basis van rijstdrank), verfijnd met bourbon vanille en een snufje zeezout. Super Nut - 80 gram - zuivere 'melk'chocolade (op basis van rijstdrank) met geroosterde hazelnoten.

Voor meer informatie:

Alexander Kuhlmann
EcoFinia GmbH
Erinstr. 18
D-44575 Castrop-Rauxel
+ 49 (0)2305 33030
kuhlmann@iChoc.de
www.ichoc.de

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven