
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- In memoriam Harmen Peters
- René Groenen en Gineke de Graaf nemen afscheid van biologisch-dynamische boerderij De Beersche Hoeve
- Fotoreportage: Bio-producenten op PLMA 2023
- "Diversiteit is altijd beter dan een monocultuur"
- Meer natuur, beter voor dierenwelzijn: maar boer Gerjo Koskamp kan het niet alleen
Top 5 - afgelopen maand
Diverse bio-bedrijven doen mee aan Open Dag
Week van de Akkerbouw: voorbereidingen in volle gang
De bedrijven die aan de Open Dag meedoen, zijn geclusterd in 13 'Akkerspots' in alle belangrijke Nederlandse akkerbouwregio's. Op de website van de Week van de Akkerbouw staat alle informatie over de activiteiten van deelnemende bedrijven in de Akkerspots vermeld.
Er doen ook verschillende biologische bedrijven mee aan de Open Dag: Op de Valreep aan de Ellerweg 3 in Dronten opent haar deuren. Op de Valreep is een biologisch akkerbouwbedrijf met tuinbouw en aardbeien en verkoop aan huis. Bio-akkerbouwer Eddy van Wijk doet ook mee. Zijn bedrijf is gevestigd aan de Dijkstilsterweg 5 in Leens (Noord-Groningen). Tot zijn bouwplan behoren industriepeen, aardappelen, pompoenen en boontjes. Aan de Alikruikweg 13 in Biddinghuizen kan men de opslag en verwerking van biologisch pootgoed bekijken bij Maatschap Ceelaert. Dit is een gangbaar pootgoedbedrijf, met daarbij opslag en verwerking van biologisch pootgoed. Hiervoor is Maatschap Ceelaert Skal-gecertificeerd. Ook kan men op het akkerbouwbedrijf gebroeders Gijzenberg ontdekken hoe op een biologische manier pompoen, stamslaboon, uien, aardappelen, grasklavers en peen geteeld worden. Dit bedrijf is te vinden aan de Hoofdweg 1580 in Nieuw Vennep.
Klik hier voor meer informatie.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-02 "In vergelijking met vorig jaar hebben we ons verkoopseizoen eerder moeten beëindigen"
- 2023-05-31 "We hebben nog nooit zo vroeg zo veel biologische peren vast hoeven leggen voor komend seizoen"
- 2023-05-31 De Générose: nieuwe biologische 100% Franse tomaat
- 2023-05-31 "Qua kosten zitten biologische champignons aan maximum"
- 2023-05-30 "Oog houden voor individuele uitdagingen, zodat telers geen nummer worden"
- 2023-05-30 Het geheim van Gisele Bündchen? Lokaal en biologisch eten
- 2023-05-30 Stadsbestuur Lier oogst zelf bio-groenten voor goede doelen
- 2023-05-26 Consumenten in Beieren kopen ondanks inflatie regionale en biologische producten
- 2023-05-26 Jonge zeewierondernemers presenteren duurzame innovaties op Wereld Oceanen Dag
- 2023-05-26 René Groenen en Gineke de Graaf nemen afscheid van biologisch-dynamische boerderij De Beersche Hoeve
- 2023-05-26 Moestuinseizoen van start bij Landgoed Huis Sevenaer
- 2023-05-25 "In Scandinavië zien we nu bio-kasgroententelers weer terugschakelen naar conventioneel"
- 2023-05-25 "Op weg naar emissieloos stikstofgebruik in de fruitteelt"
- 2023-05-25 "Wij importeren nu meer biologische abrikozen uit Spanje dan uit Italië"
- 2023-05-24 Frans pakstation voor biologische sjalotten officieel geopend
- 2023-05-24 "Vanaf maart verloopt de afzet bio-fruit vlotter"
- 2023-05-24 Meer dan 7.000 km2 overstroomd in Emilia Romagna
- 2023-05-23 Komkommer nog altijd 'slechts' een dubbeltje, wel herstel biokomkommer
- 2023-05-23 "Met EKO is 15% biologische landbouw in Nederland haalbaar"
- 2023-05-23 Demeter-appelenhandelaar Bio-Obst Augustin betrekt nieuw pakstation