Diverse bio-bedrijven doen mee aan Open Dag

Week van de Akkerbouw: voorbereidingen in volle gang

Op zaterdag 25 juni vindt de Open Dag van de Week van de Akkerbouw plaats. Dan bezoeken duizenden mensen akkerbouwbedrijven in heel het land. Er hebben zich meer dan 80 bedrijven aangemeld. Dat is dubbel zoveel als in de eerste editie van de week die in 2013 plaatsvond.

De bedrijven die aan de Open Dag meedoen, zijn geclusterd in 13 'Akkerspots' in alle belangrijke Nederlandse akkerbouwregio's. Op de website van de Week van de Akkerbouw staat alle informatie over de activiteiten van deelnemende bedrijven in de Akkerspots vermeld.Er doen ook verschillende biologische bedrijven mee aan de Open Dag: Op de Valreep aan de Ellerweg 3 in Dronten opent haar deuren. Op de Valreep is een biologisch akkerbouwbedrijf met tuinbouw en aardbeien en verkoop aan huis. Bio-akkerbouwer Eddy van Wijk doet ook mee. Zijn bedrijf is gevestigd aan de Dijkstilsterweg 5 in Leens (Noord-Groningen). Tot zijn bouwplan behoren industriepeen, aardappelen, pompoenen en boontjes. Aan de Alikruikweg 13 in Biddinghuizen kan men de opslag en verwerking van biologisch pootgoed bekijken bij Maatschap Ceelaert. Dit is een gangbaar pootgoedbedrijf, met daarbij opslag en verwerking van biologisch pootgoed. Hiervoor is Maatschap Ceelaert Skal-gecertificeerd. Ook kan men op het akkerbouwbedrijf gebroeders Gijzenberg ontdekken hoe op een biologische manier pompoen, stamslaboon, uien, aardappelen, grasklavers en peen geteeld worden. Dit bedrijf is te vinden aan de Hoofdweg 1580 in Nieuw Vennep.

Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.