29 juni bij Pakhuis De Zwijger

Netwerkbijeenkomst vereniging DORA: 'Circulair Inkopen'

Woensdag 29 juni houdt verenging DORA voor de tweede maal dit jaar een netwerkbijeenkomst. Het thema is 'Circulair inkopen'. Het evenement vindt voor vierde keer plaats bij Pakhuis De Zwijger.

Keynote-speaker

Zoals altijd komt er een expert aan het woord over duurzaam ondernemen. Dit keer is de keynote speaker Pieter van den Herik, programmamanager Circulaire Economie & Klimaat bij MVO Nederland. Hij zal verschillende randvoorwaarden en praktijkvoorbeelden van circulair inkopen bespreken.

Daarna laten drie duurzame ondernemers zien hoe zij met hun onderneming aan circulair inkopen werken.

Rob Kooij is eigenaar van Santas koffie B.V. Santas produceert haar eigen koffie volgens een uniek duurzaamheidconcept. Hierbij is ook de verpakking erg belangrijk. De blikken en kratten met een bijzonder design worden na gebruik gerecycled en hergebruikt. Dit scheelt een hoop plastic afval.

Siem Haffmans is ontwerper, adviseur en ondernemer en is in 2005 het bedrijf Ragbag gestart, waarmee hij diverse prijzen zoals de 'European Business Award for the Environment' heeft gewonnen. Ragbag is een merk voor recycled, eerlijke en modieuze tassen en accessoires die op verschillende plekken in India worden vervaardigd

Selman Seddik is een van de medeoprichters van Instock, het restaurant dat voedselverspilling op de kaart zet. Het Amsterdamse restaurant kookt namelijk met producten die anders waren verspild. Brood van een dag oud of groente met een plekje, elke dag creëren de chefs van Instock een menu op basis van de oogst van de dag.
 

DORA

DORA is de vereniging Duurzame Ondernemers Regio Amsterdam en wil duurzame ondernemers zichtbaar maken, mobiliseren en samenbrengen. Bij DORA doet u inspiratie op en kunt u in gesprek met andere ondernemers waardevolle ideeën opdoen.

Oorsprong

DORA is in 2010 opgericht door de Kamer van Koophandel Amsterdam en ORAM voor ondernemers in Amsterdam, Amstelland en Meerlanden, Zaanstreek, IJmond en Zuid-Kennemerland. In januari 2013 is DORA zelfstandig als verenging verder gegaan. Het (onbezoldigd)bestuur bestaat uit ondernemers.

Duurzame ondernemers en ondernemers die duurzaamheid (willen) implementeren in hun bedrijfsvoering zijn welkom bij het DORA-netwerk en kunnen lid van de Verenging DORA worden. Het lidmaatschap kost slechts 50 euro per jaar. Ook dit keer kunnen niet leden de avond gratis bezoeken om kennis te maken met DORA.

Het DORA-bestuur heeft het programma zo samengesteld dat het voor de DORA-leden en andere bezoekers uit verschillende sectoren een informatieve en leerzame avond wordt.

Programma 29 juni:
Locatie: Pakhuis De Zwijger, Piet Heinkade 179, 1019 HC Amsterdam. Tijd: 18:30 uur inloop. Het avondprogramma start om 19:00 uur met een plenair gedeelte. Om 20:00 uur starten rondetafelgesprekken met de ondernemers. De avond wordt afgesloten met een netwerkborrel van 21.00 tot 22:00 uur. Toegang is gratis.

Aanmelden voor de avond via de website van Pakhuis de Zwijger.

Voor meer informatie: www.dora-netwerk.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.