Het Lab: bewoners voor een gezonde stad

De stad overstroomt en raakt oververhit. Groen biedt een oplossing. De kracht om de stad slim te vergroenen ligt bij de inwoners. Daarom organiseren De Gezonde Stad en Amsterdam &Co op donderdag 23 juni de eerste editie van Het Lab. In Het Lab pitchen Amsterdammers hun ideeën voor een gezonde stad. De pitcher met het beste idee ontvangt 1.000 euro voor de uitvoering.

Jaap de Jong, directeur van De Gezonde Stad: "Bewoners hebben genoeg ideeën om de stad te vergroenen, maar vaak ontbreken kennis, netwerk en een beetje geld om te kunnen starten. In Het Lab komt alles samen." Amsterdammers krijgen in Het Lab een podium om hun ideeën voor de stad te presenteren. Door live crowdfunding kan de winnaar daarna meteen aan de slag.

Het Groene Lab

Elke tweemaandelijkse editie van Het Lab heeft een eigen thema. Het thema van deze eerste editie is Groen. Meer groen is noodzakelijk voor het leven in de stad. De afgelopen periode bleek wederom dat de stad onder water loopt als het hard regent. Groen dient als waterbuffering. Daarnaast zorgt het voor verkoeling, fijnstofafvanging én groen is gezond. Het Lab is dan ook op zoek naar vernieuwende ideeën om de stad groener te maken.

De stad stemt

Een jury van stadmakers, waaronder Joost Aartsen (Tosti Creative), Jan Heijns (Pakhuis de Zwijger), Carlos van Ree (Amsterdam &Co) en Caroline van Leenders (De Gezonde Stad en Duurzame 100), beoordeelt de ideeën in Het Lab. Naast de juryprijs van 1000 euro is er ook een publieksprijs. Het publiek stemt welk idee de opbrengst van de kaartverkoop wint. "We zijn op zoek naar ideeën die realistisch maar ook vernieuwend zijn, die zorgen voor impact in de stad en waarbij bewoners een actieve rol spelen", aldus Jaap de Jong.

Eerste editie: 23 juni

Op donderdag 23 juni om 17:00 uur vindt Het Lab plaats op het Entreepaviljoen van de FabCity Campus op de Kop van het Java-Eiland. Labpasjes (tickets) kosten 10 euro en zijn te koop aan de deur. Uiteraard krijg je een hapje en een drankje. Geef je op voor de tour langs verschillende initiatieven vooraf aan het event. Zowel pitchers als bezoekers kunnen zich aanmelden via de website van De Gezonde Stad.
 
Voor meer informatie: www.degezondestad.org of volg het Facebook-evenement.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.