Feestelijke aftrap Hondspol500 op 24 juni

Van oudsher wordt op 24 juni het Sint Jansfeest gevierd met midzomervuren. Door hout te verbranden komt zonnewarmte, die de boom gebruikt heeft voor zijn groei, weer vrij. Het is een dankritueel van de mens aan de zon: een beetje van de warmte die het leven op aarde mogelijk maakt terug schenken. Met de Hondspol500 willen ze bij De Hondspol in Driebergen een vergelijkbaar gebaar maken naar de aarde: het vrij maken van vruchtbare landbouwgrond. Onderdeel hiervan is de lancering van eeuwigdurende obligaties aan toonder in landbouwgrond. Het doel is een feestelijke en inhoudelijke midzomeravond voor volwassenen en kinderen.

Welkom op de Hondspol, Gooyersdijk 18b, Driebergen-Rijsenbrug:
  • 20:00 uur: Ontvangst met koffie & thee.
  • 20:30 uur: Voor volwassenen de aftrap van de Hondspol500 en lancering eeuwigdurende obligaties door Kees van Biert, voorzitter van Stichting Grondbeheer & alleen voor kinderen de vuurstapel opbouwen onder leiding van de vuurmeester.
  • 21:00 uur: Gezamenlijk het vuur ontsteken en rondom het vlammen genieten van de warmte en napraten over het belang van vrije grond voor een vruchtbare toekomst van de bio-dynamische landbouw en voeding in Nederland.
  • 22:00 uur: Afsluiting.

De organisatie hoort graag hier of je er bij bent (aanmelden is niet verplicht maar wel handig voor de organisatie).Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.