De beste friet van Nederland eet je sinds vandaag (7 juni 2016) bij Friet District in hartje Den Haag. Aldus sterrenchef Niven Kunz, die investeerde in deze snackbar met allure van Enzio van Vloten en Dennis Sterk, beiden afkomstig uit de bediening van Restaurant Niven.
"Mijn vriendin Virginie en ik hadden al een tijdje het idee om samen iets nieuws op te starten, iets laagdrempelig. Daarbij was het voor ons wel belangrijk dat het iets met groenten te maken had, omdat dat een heel belangrijke factor is in Restaurant Niven. Toen Enzio en Dennis naar me toe kwamen om te vertellen dat het voor hen tijd werd om iets anders te gaan doen, verder te gaan, zijn we gezamenlijk op dit idee gekomen; een frietzaak met allure met de oer-Hollandse biologische aardappel in de hoofdrol. In de schil gefrituurd, want dan blijft de smaak beter behouden."
Dat friet tegenwoordig weer bijzonder populair is, blijkt wel uit het feit dat in navolging van Niven ook sterrenchef Sergio Herman zich met het good old papatje gaat bezighouden; hij opent zijn eerste frietzaak over een aantal weken eveneens in Den Haag. Niet zo gek dus dat er momenteel wordt gesproken van frites couture.
Voor alle duidelijkheid: chef Niven staat vanaf vandaag dus niet zelf friet te bakken in de Haagse Prinsestraat. "Virginie heeft de hele inrichting en het design van het pand gedaan en ik heb me samen met Enzio en Dennis gebogen over de receptuur. En mijn Indische schoonouders hebben geholpen met de saté, dus stiekem is het bijna een soort familiebedrijf."
Naast de friet, zelfgemaakte sauzen en die saté kun je bij Friet District ook terecht voor hamburgers, curryworsten, kalfs-, garnalen- en kaaskroketten, milkshakes en ambachtelijk schepijs. Niet alle producten zijn biologisch. Niven is namelijk meer van 'logisch' dan van 'biologisch'. Hij kiest per product het ingrediënt dat er volgens hem het beste bij past. Soms is dit biologisch, soms niet. Het gaat er om dat hij de producent kent en vertrouwt.
De zaak is dagelijks geopend van 11:30 tot 21:00 uur.
Voor meer informatie:
Friet District
Prinsestraat 73
2513 CB Den Haag
www.frietdistrict.nl
Abonneren
Vacatures
Sterrenchef Niven Kunz investeert in Friet District
Haags patatje met allure
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-20 EKO-restaurants pakken prijzen bij Gaia Green Awards
- 2023-09-19 Nederlanders besteden recordbedrag aan consumptie buitenshuis
- 2023-08-31 Met de boer aan tafel bij The Harvest
- 2023-08-21 Werkspoorcafé De Leckere overgenomen door speciaalbiercafé De Proefzaak
- 2023-08-08 "Het maakt mij niet uit of ik voor 50 of 500 man kook"
- 2023-08-07 Raamsticker vertelt consument waar hij welkom is met eigen beker en bakje
- 2023-07-17 "Gemaakt van citroenen die een klein deukje hebben"
- 2023-07-10 Finalisten achtste editie Gaia Green Awards bekendgemaakt
- 2023-06-28 Cateraar start pilot met true pricing
- 2023-06-15 Horecazaak met mooiste terras van Schoten heeft nieuwe uitbater: bierarchitect Paul serveert alleen bio in Vordenstein
- 2023-06-06 Nu ook biologische fairtrade stroopwafeltjes voor bij de koffie of thee
- 2023-05-12 Ziekenhuis AZ Zeno geeft bio-voeding aan de patiënten
- 2023-05-11 Hotelketen Bilderberg: alle 125 ontbijtproducten gescreend en verduurzaamd
- 2023-05-05 Tweesterrenchef Bas van Kranen: "Biologische groenten zijn zoveel lekkerder, echt bizar"
- 2023-05-03 Nieuw Mos eetcafé wordt biologische saladebar SLA
- 2023-04-25 Eerste biologische en vega lunchroom van Dordrecht gaat sluiten
- 2023-04-24 Chef-kok Wander Alblas laat gasten zelf kip slachten
- 2023-04-20 Duitsland: nieuwe regels voor etikettering bio-producten in restaurants en kantines
- 2023-04-18 Nieuwe biologische koekjesmix voor naast de koffie of thee
- 2023-04-18 Smaakvolle start voor pilot 'Meer bio in de horeca'