Wereld Oceaan Dag werd een echt feestje van de zee

Ruim 750 bezoekers kwamen zondag 5 juni naar de The Budget Hotel in Hazerswoude-Rijndijk om Wereld Oceaan Dag te vieren. Een evenement volledig gericht op de wereld van zeewier en duurzaamheid. Informatie over zeewier werd gegeven via diverse goedbezochte kookworkshops en presentaties van prominente nationale en internationale sprekers. De ondergrondse zeewiertentoonstelling was een enorm succes en in de kinderhoek knutselden de kinderen heerlijk met zeewier. Kennis werd gedeeld op de thema-productenmarkt en de dag had een gezellige, ontspannen sfeer. "Zeewier is hip en happening, dat zag je aan het aantal bezoekers. Een heel diverse club mensen van geleerd tot geïnteresseerd, die zeewier en duurzaam gewoon een heel mooi onderwerp vinden", aldus Dos Winkel (oprichter en voorzitter van Sea First Nederland.
 


Knutselen mét en proeven van zeewier

Tussen 11:00 en 17:00 uur belichtten tientallen bedrijven en organisaties verschillende aspecten van de wereld van zeewier. Zo waren er kookworkshops van Lisette Kreischer, Bert Baanders en Angelica, waren er diverse lezingen van geweldige sprekers met als hoofdthema zeewier, was er uitleg over het gebruik van zeewier in producten van voeding tot gebruiksartikelen en was er een zeewier productenmarkt. "Wij zijn blij dat de belangstelling voor een duurzamer en diervriendelijker leven groeit en dat steeds meer mensen zich druk maken over onze oceanen. Dat zien we onder meer terug in ons groeiend aantal vrijwilligers en donateurs. Ook doen steeds meer mensen mee met onze Beach Clean Up, om aandacht te vragen voor de vervuiling van onze stranden", aldus Anneke Dierkx (bestuurslid Sea First Nederland).

Wereld Oceaan Dag werd gecoördineerd door Vegetafel en Vegenement in opdracht van Sea First Nederland. Het evenement vond dit jaar voor het derde jaar plaats.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven