Fotoreportage - Estafette Dordrecht opent op AA-locatie

Groter assortiment en meer vers

Tholen - Zaterdag 4 juni heropende Estafette in Dordrecht feestelijk de deuren op een nieuwe locatie. Biojournaal bezocht de nieuwe vestiging om een fotoreportage te maken. Gelegen op een AA-locatie in het hart van de stad kan geen Schapenkop (Dordtenaar) meer om de Estafette heen. Dat was ook te merken, vertelt bedrijfsleider Hedwig Mulders. "Het nieuwe pand is mooi en duidelijk zichtbaar. Er komen veel nieuwe klanten de winkel binnenlopen die meteen hun karretje volladen. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is."

Klik hier om de fotoreportage te bekijken.De oude locatie was nagenoeg om de hoek. Daar lag de winkel meer verscholen in het straatbeeld. "We waren al enige tijd op zoek naar een nieuwe locatie", vertelt Hedwig. "Om verschillende redenen hebben we dit pand gekozen." Wat mee speelde in de overweging zijn onder andere de locatie, duidelijk in het zicht aan een verkeersplein nabij het station in Dordrecht. Het pand stond al enige tijd leeg. "Voor Dordrecht is het ook goed dat er weer iets in dit pand zit."

Dordrecht bio-stad?

Zo'n 12 jaar geleden nam Estafette de al bestaande particuliere biologische winkel in Dordrecht over. Nog altijd is de Estafette de enige biologische supermarkt in de Zuid-Hollandse stad. "We wisten destijds niet of Dordrecht een echte bio-stad is, maar het is echt een succes", vertelt Hedwig enthousiast. "Het is dan ook echt een goede keuze om te verhuizen, we hebben het aantal klanten in de eerste weken zien verdubbelen. Veel mensen zijn blij met de nieuwe winkel."Dat is ook niet verwonderlijk. Het filiaal verdubbelde ongeveer in oppervlakte en dat pakte ook positief uit voor het assortiment. "Het assortiment is heel veel breder geworden. We hebben meer producten, maar ook meer keuze binnen productgroepen." Hedwig illustreert dit aan de hand van de pastasauzen. Daarvan is de keuze in soorten sauzen fors uitgebreid. In totaal schat Hedwig het assortiment op rond de 4.000 unieke producten. "Daarnaast is er veel meer ruimte voor verse producten. Estafette zet in op verse producten en nu hebben we ook de ruimte om uit te pakken."

Klik hier om de fotoreportage te bekijken.

Passie voor AGF en vers

Dat doet Hedwig dan ook met passie. De wekker gaat elke ochtend om kwart voor zes. Ze begint de dag in de winkel met het opbouwen van de AGF-afdeling. "Ik ben echt een AGF'er. Dat is ook een speerpunt van de winkel. Ik ben zelf gek op groente en ik vind het heerlijk om te spelen met de kleuren van de producten in de opbouw van het schap. Als ik de verse groenten in het schap leg, ben ik vergeten dat het vroeg is. Ik word daar echt blij van", vertelt Hedwig gepassioneerd. Ook de seizoenen zijn terug te zien in het AGF-schap.Op de broodafdeling wordt een deel van het brood vers afgebakken. Het brood wordt door biologische bakkerij Van der Westen voor Estafette gemaakt met een speciaal recept, waardoor het 'extra lekker' is. Doordat het brood ter plekke wordt afgebakken, is er altijd voldoende beschikbaar. "Als een klant om een brood vraagt dat niet meer in het schap ligt, kunnen we in 15 minuten dat brood versgebakken hebben."

Ledenvoordeel

Met de verhuizing is ook het ledensysteem van Estafette ingevoerd in Dordrecht. Iedereen kan lid worden van de coöperatie Odin, de biologische voedsel coöperatie waar Estafette onder valt. Dat lidmaatschap levert een voordeel op; alle producten hebben een dubbele prijs. De ledenprijs is lager dan de niet-ledenprijs. "We zijn een coöperatie. Leden die door een maandelijkse bijdrage in de vaste kosten van de winkel bijdragen, betalen een lagere prijs. Normaal worden die kosten in de consumentenprijs berekend, maar als genoeg mensen meedoen, hoeft dat niet meer. Het voordeel voor de leden kan daarmee echt snel oplopen." Daarnaast worden de leden betrokken bij projecten en evenementen die Odin organiseert.

Klik hier om de fotoreportage te bekijken.

Voor meer informatie:

Hedwig Mulders
Estafette
Transvaalstraat 250
3312 EX Dordrecht
tel: 078 6310336
fax: 078 6147299
dordrecht@estafette.org
www.estafettewinkel.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.