Kookworkshop blenderen brengt GreenYourself naar De Groene Kookacademie

Groen en Green gaan uitstekend samen, zo bleek tijdens de kookworkshop die Brenda Bas van GreenYourself onlangs gaf bij De Groene Kookacademie. Het onderwerp was blenderen met de hoge snelheidsblender en de gezondheidsvoordelen en mogelijkheden die deze techniek biedt.

Eigenlijk zijn ze bij De Groene Kookacademie niet zo van de elektrische apparaten. Maar soms kun je er toch niet omheen. Bijvoorbeeld wanneer je granen of harde kruiden wilt malen of snel ijs of een lekkere spread wilt bereiden. Brenda Bas van GreenYourself was als specialist op dit gebied graag bereid om eens te laten zien wat haar blenders allemaal kunnen. De mogelijkheden zijn zelfs zó uitgebreid, dat zo'n superblender sommige andere apparaten overbodig maakt. Een aardige gedachte, die past in het streven van De Groene Kookacademie om op een duurzame manier te werk te gaan. Omdat GreenYourself staat voor het blenderen van pure, biologische en verse producten, past dit prima binnen de natuurvoeding en De Groene Kookacademie.Kiest u maar: een bord rauwe groeten verorberen of een smakelijke, groene smoothie opdrinken? De tweede optie is de beste keuze: een smoothie maak je door te blenderen, een techniek waarmee de celwanden van groenten worden geopend. De hierdoor vrijkomende voedingsstoffen kunnen sneller in het lichaam worden opgenomen dan wanneer je de groenten rauw eet. Dit laatste was de belangrijke, centrale boodschap tijdens de workshop.


Brenda Bas van GreenYourself en Marion Pluimes van De Groene Kookacademie.

Meer dan smoothies

Brenda Bas liet de deelnemers zien dat de blender meer kan dan alleen smoothies maken. Zo kan hij granen, zoals tarwe, haver en lijnzaad malen tot fijne melen. Andere voorbeelden van gerechten zijn plantaardige melk, zoals haver- en amandelmelk, heerlijke spreads, groene en detox smoothies, ijs en zelfs soep. Door de snelheid van het malen wordt een gerecht per minuut 10ºC warmer. Daardoor kun je met een blender ook heerlijke, verse soep maken. Tijdens de workshop met blenders is er gewerkt met producten van De Nieuwe Band (granen, noten en zuid- en peulvruchten) en met de verse boodschappen van Estafette de biologische eetwinkel.7 juni: Kookexperience bij de Groene Kookacademie

De Groene Kookacademie, kookschool voor natuurvoeding, van onder andere Marion Pluimes en Peter van Berckel, organiseert aanstaande dinsdag 7 juni in Amersfoort weer een Kookexperience. Dit voorproefje is bedoeld voor iedereen die wil weten hoe een lesdag eruitziet van de jaaropleiding De Natuurkeuken, die start op 5 september. Tijdens de Kookexperience wordt er een kookdemonstratie gegeven, er wordt in groepjes gekookt en gezamenlijk geproefd van de gemaakte gerechten. De deelnemers kunnen alvast kennismaken met de docenten en er is voldoende tijd om het lesmateriaal alvast in te zien en vragen te stellen over de opleiding.

Voor meer informatie: www.groenekookacademie.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven