Nederlands Kampioenschap regenwormen tellen

Op 9 juni organiseert Bionext voor de eerste keer het Nederlands Kampioenschap Wormen tellen. Circa zestig kinderen strijden in koppels om de eerste plek: wie vindt en telt de meeste wormen op een vierkante meter? De tellingen vinden plaats op biologische boerderij De Groene Griffioen in Weesp. Er is juist voor deze boerderij gekozen omdat biologische grond niet wordt bespoten en daardoor vol met bodemleven, zoals wormen, zit. Voorafgaand aan de tellingen geeft Bionext een praktijkles biologie waarbij de belangrijke functie van de wormen op de boerderij uitgelegd worden.Lekker naar de Boer op 18 en 19 juni

Tijdens het Lekker naar de Boer weekend dat plaatsvindt op 18 en 19 juni, kunnen mensen ook zelf kijken hoe rijk het bodemleven is op een biologische boerderij. Tijdens deze open dagen openen biologische boeren en tuinders hun deuren en kun je zelf zien en beleven hoe de biologische boer werkt. Bij circa 130 bedrijven is er van alles te zien en beleven voor jong en oud. Biologische boeren en tuinders vertellen hun enthousiaste verhalen over het boerenleven en laten de bezoekers hun producten zien, ruiken, voelen en proeven. Er zijn veel verschillende (kinder)activiteiten, zoals rondleidingen, boerenmarkten, proeverijen, workshops, zelf oogsten, dieren aaien en spelletjes. En er is natuurlijk genoeg ruimte om de boer het hemd van het lijf te vragen.

Ook wij staan achter biologisch

Biologisch groeit! En dat is logisch, want het zijn producten die diervriendelijk, milieuvriendelijk, zonder kunstmatige toevoegingen en gentechvrij zijn. Het officiële keurmerk voor biologische voeding geeft aan dat het product voldoet aan Europese normen, die streng gecontroleerd worden. Tijdens het Lekker naar de Boer weekend kan de consument zien dat de hele keten achter een product (van boer tot bord) echt biologisch is. Zo weten de consumenten zeker dat ze met een goed gevoel achter biologisch kunnen staan.

Meer informatie

Kijk op www.lekkernaardeboer.nl om te zien welke biologische boerderijen allemaal meedoen aan de open dagen. Ook is daar uitleg te vinden hoe men zelf wormen kan tellen in de achtertuin.

Lekker naar de Boer is onderdeel van #achterBio, een campagne van Bionext die gefinancierd wordt met steun van de Europese Unie.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.