Buiten, gewoon lekker koken!

Koks te gast bij bio-kwekerij Zonnemaire

Bonduelle Food Service heeft 26 mei een B-team event georganiseerd op de prachtige biologische kwekerij Zonnemaire in het Zeeuwse Schouwen-Duivenland. 15 koks waren op uitnodiging van Bonduelle te gast om zich te laten inspireren door boerin Dieneke Klompe, chef-koks Wouter Kik en Dirk Pieter Arkenbout en door de bijzondere groenten, kruiden en eetbare bloemen. De dag bestond uit een rondleiding, een demonstratie en een lokaal diner bereid op dé zomerhit: de OFYR. Een kegelvormige vuurschaal met een brede, platte rand die gebruikt wordt als een soort plancha.Brave Hendrik

Bonduelle Food Service wil chefs 'een wereld aan mogelijkheden met groenten' laten beleven en heeft daarom de samenwerking met Dieneke, eigenaresse van de kwekerij, gezocht. Zij gaf de chefs uitleg over haar bijzondere gewassen zoals brave hendrik, oranje frambozen en verschillende soorten koriander. Kwaliteitsproducten die zij met veel aandacht en liefde kweekt. De chefs proefden, voelden, roken en stelden vragen. Vakvrouw Dieneke gaf adviezen en de bevlogenheid, het enthousiasme en de passie van Dieneke werkte aanstekelijk.Passie voor lekker eten, midden in de natuur

Diezelfde passie hebben ook chef-koks Wouter Kik van de Vierbannen en Dirk Pieter Arkenbout van de Vluchthaven. Zij werden tijdens het event uitgedaagd om ook met de vriesverse groenten van Bonduelle te werken en zij gaven een demonstratie aan de gasten. Tijdens de demonstratie gingen zij uit van de 80/20 regel en gaven groenten de hoofdrol. Ze bereidde onder andere artisjokken zoals je vlees zou bereiden en gebruikten enkel zeewater, zonder extra zout toe te voegen aan de gerechten. De chefs lieten verschillende producten proeven in de puurste vorm en creëerden samen met de gasten een heerlijk diner, bereid op een OFYR.


Workshops en demonstraties

Bonduelle Foodservice organiseert twee keer per jaar een B(onduelle)Team event voor gepassioneerde chefs uit Nederland en België. De meest actuele trends rondom groenten worden behandeld in boeiende workshops en demonstraties. Het volgende event vindt plaats in november 2016. Stuur een e-mail naar nsmit@bonduelle.com voor meer informatie.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.