Nog 3 weken tot de Biologische Velddag
Voorjaarsdrukte rondom nieuwe rassen op proefboerderij Broekemahoeve
Pas als de nieuweling zich bewijst in het veld wordt er een naam gegeven. Afgelopen jaren waren al meerdere resistente rassen verkrijgbaar in de markt. Naar verwachting groeit het aanbod komend jaar verder.
Ook in de granen vindt veredeling plaats. Voor de bakkerijen (Zonnemaire en Verbeek) worden zomertarwe rassen beproeft. Naast opbrengst is vooral de bakkwaliteit een belangrijke eigenschap.
Goede bakkwaliteit van inlandse tarwe maakt het mogelijk om brood van (uitsluitend) eigen bodem te bakken. De belangstelling voor omschakelen naar biologische landbouw is groot, om in de kennisbehoefte te voorzien wordt er op de Biologische Velddag 22 juni (www.biologischevelddag.nl) een omschakelcafé ingericht. Naast adviseurs die klaar staan met praktische tips, is ook de Bio Academy en Biohuis aanwezig. Dit platform laat zien waar nuttig kennis en informatie is te halen en waar cursussen en training worden aangeboden. De Bio Academy wordt mede ondersteund door Bionext, maar gedragen door kennisinstellingen en bedrijfsleven.
Datum: woensdag 22 juni 2016
Thema: Meer vruchten uit de bodem
Tijd: Biologische Velddag vanaf 14:00 uur met om 18:00 uur een Bourgondische warme maaltijd als afsluiting om rondom het houtvuur verder te praten
Vooraf met korting reserveren diner a 19,50 euro: [email protected].
Symposium Agrifirm: vanaf 10:15 uur opgave via www.agrifirm.com (kiezen voor Agrifirm Feed en daarna biologisch).
Info & Aanmelding deelname bedrijven: www.biologischevelddag.nl