Stichting EKO-keurmerk organiseerde voor restaurants en cateraars die meer met biologisch willen een netwerklunch. Circa 25 horecaondernemers en 7 leveranciers hadden zich ingeschreven voor het congres dat op 30 mei gehouden is in Antropia in Driebergen. Doel was om praktische problemen bij het kiezen voor bio op te lossen en te kijken hoe je je als restaurant kunt onderscheiden in een markt die wel veel praat over biologische kwaliteit maar waar het marktaandeel nog bescheiden is.
Praktische problemen zijn: waar koop ik biologische producten als de klassieke groothandels maar een minimaal assortiment aanbieden, hoe houd ik het betaalbaar voor de gast, en hoe communiceer ik met de gast. Gespecialiseerde groothandels als BD-Totaal en Udea bieden gelukkig minstens 6.000 producten aan. Over de betaalbaarheid kon gast-chef Eric van Veluwen praktische adviezen geven: "Koop van het seizoen, dan is er genoeg aanbod en is de prijs goed. Doe de kaart de deur uit en kook met wat je vers hebt kunnen krijgen. Verander de verhouding vlees/groenten. En kies voor incourante delen." Zo konden de gasten langzaam gegaarde kalfsborst als hoofdgerecht proeven, een hoofdgerecht van 3,25 euro inkoop, inclusief huisgemaakte ravioli's van kok Armando diGristina van Antropia, die ook voor het toetje tekende.
Stichting EKO-keurmerk gaat vaker dit soort bijeenkomsten organiseren, om restaurants te ondersteunen en inspiratie te bieden. Mede dankzij de aanwezigheid van leveranciers als BD-Totaal en Udea, Eco Fields, Schulp en AKB (servies) kunnen de lunches kosteloos worden aangeboden aan de inschrijvende restaurateurs en chefkoks.
Voor meer informatie: www.eko-keurmerk.nl

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Fotoreportage: Bloedhete maar geslaagde BioVelddag
- Oud-landbouwminister Cees Veerman ziet nog altijd toekomst in biologische en duurzame landbouw
- De Smaakspecialist investeert in zeewier en neemt de activiteiten van Seamore over
- Johan Groen naar Geersing Potato Specialist
- "In één oogopslag duidelijk hoe ver de initiatieven zijn gevorderd met natuurinclusieve landbouw"
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
- In memoriam: Frans baron van Verschuer
- "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- John Arink gaat discussie aan met Henk Bleker bij Humberto op RTL4
- Ronald van Marlen spreekt Rabobank-aandeelhouders aan op verantwoordelijkheid voor 'landbouwpuinhoop'
- Is de consument bereid meer te betalen voor zuivel van melkveehouders die de kalfjes bij de koe houden?
"Kaart de deur uit en kook met wat je vers kunt krijgen"
Netwerklunch geeft inspiratie voor meer bio in de horeca
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-06-24 UMC Utrecht gaat voor gezonder voedingsaanbod
- 2022-06-21 Australische pubs overwegen om sla als bijgerecht optioneel te maken om verspilling tegen te gaan
- 2022-06-17 Eerste biologische bedrijfsrestaurant in Hamburg geopend
- 2022-06-17 Zwitserse samenwerking brengt biologische voeding in crèche, school en kantine
- 2022-06-10 Exki breidt cateringservice uit naar Antwerpen
- 2022-06-07 "Wij kennen alle boeren waar we inkopen"
- 2022-06-02 Ruim vijf miljoen maaltijden gered van verspilling in 2021
- 2022-06-02 CO2-Impact Tool moet assortiment in bedrijfsrestaurants verduurzamen
- 2022-06-01 Een Tweede Michelinster voor De Nieuwe Winkel
- 2022-05-24 Telers en chefs ontmoeten elkaar op de Rungis Food Fair
- 2022-05-23 Royal Spelt opent eigen bitterballen- en krokettenfabriek
- 2022-05-20 De Nieuwe Winkel verkozen tot Beste Biologische en Groenterestaurant
- 2022-05-18 Aantal foodtruckondernemingen sinds 2017 verdubbeld
- 2022-05-17 Marktplaats voor horeca met overschotten en imperfecte producten
- 2022-05-17 Woonzorgcentrum en biopluktuin starten samenwerking
- 2022-05-16 Anne&Max zet hotelketen voor insecten op
- 2022-05-13 Bij SLA eten kinderen tot en met 10 jaar gratis
- 2022-05-11 "We kunnen nu eindelijk ons pand in zijn volledigheid benutten"
- 2022-05-10 Anne&Max opent 25e vestiging
- 2022-05-10 5 nominaties voor Beste Biologische Restaurant