Stichting EKO-keurmerk organiseerde voor restaurants en cateraars die meer met biologisch willen een netwerklunch. Circa 25 horecaondernemers en 7 leveranciers hadden zich ingeschreven voor het congres dat op 30 mei gehouden is in Antropia in Driebergen. Doel was om praktische problemen bij het kiezen voor bio op te lossen en te kijken hoe je je als restaurant kunt onderscheiden in een markt die wel veel praat over biologische kwaliteit maar waar het marktaandeel nog bescheiden is.
Praktische problemen zijn: waar koop ik biologische producten als de klassieke groothandels maar een minimaal assortiment aanbieden, hoe houd ik het betaalbaar voor de gast, en hoe communiceer ik met de gast. Gespecialiseerde groothandels als BD-Totaal en Udea bieden gelukkig minstens 6.000 producten aan. Over de betaalbaarheid kon gast-chef Eric van Veluwen praktische adviezen geven: "Koop van het seizoen, dan is er genoeg aanbod en is de prijs goed. Doe de kaart de deur uit en kook met wat je vers hebt kunnen krijgen. Verander de verhouding vlees/groenten. En kies voor incourante delen." Zo konden de gasten langzaam gegaarde kalfsborst als hoofdgerecht proeven, een hoofdgerecht van 3,25 euro inkoop, inclusief huisgemaakte ravioli's van kok Armando diGristina van Antropia, die ook voor het toetje tekende.
Stichting EKO-keurmerk gaat vaker dit soort bijeenkomsten organiseren, om restaurants te ondersteunen en inspiratie te bieden. Mede dankzij de aanwezigheid van leveranciers als BD-Totaal en Udea, Eco Fields, Schulp en AKB (servies) kunnen de lunches kosteloos worden aangeboden aan de inschrijvende restaurateurs en chefkoks.
Voor meer informatie: www.eko-keurmerk.nl
Abonneren
Vacatures
"Kaart de deur uit en kook met wat je vers kunt krijgen"
Netwerklunch geeft inspiratie voor meer bio in de horeca
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-20 EKO-restaurants pakken prijzen bij Gaia Green Awards
- 2023-09-19 Nederlanders besteden recordbedrag aan consumptie buitenshuis
- 2023-08-31 Met de boer aan tafel bij The Harvest
- 2023-08-21 Werkspoorcafé De Leckere overgenomen door speciaalbiercafé De Proefzaak
- 2023-08-08 "Het maakt mij niet uit of ik voor 50 of 500 man kook"
- 2023-08-07 Raamsticker vertelt consument waar hij welkom is met eigen beker en bakje
- 2023-07-17 "Gemaakt van citroenen die een klein deukje hebben"
- 2023-07-10 Finalisten achtste editie Gaia Green Awards bekendgemaakt
- 2023-06-28 Cateraar start pilot met true pricing
- 2023-06-15 Horecazaak met mooiste terras van Schoten heeft nieuwe uitbater: bierarchitect Paul serveert alleen bio in Vordenstein
- 2023-06-06 Nu ook biologische fairtrade stroopwafeltjes voor bij de koffie of thee
- 2023-05-12 Ziekenhuis AZ Zeno geeft bio-voeding aan de patiënten
- 2023-05-11 Hotelketen Bilderberg: alle 125 ontbijtproducten gescreend en verduurzaamd
- 2023-05-05 Tweesterrenchef Bas van Kranen: "Biologische groenten zijn zoveel lekkerder, echt bizar"
- 2023-05-03 Nieuw Mos eetcafé wordt biologische saladebar SLA
- 2023-04-25 Eerste biologische en vega lunchroom van Dordrecht gaat sluiten
- 2023-04-24 Chef-kok Wander Alblas laat gasten zelf kip slachten
- 2023-04-20 Duitsland: nieuwe regels voor etikettering bio-producten in restaurants en kantines
- 2023-04-18 Nieuwe biologische koekjesmix voor naast de koffie of thee
- 2023-04-18 Smaakvolle start voor pilot 'Meer bio in de horeca'