Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Kaart de deur uit en kook met wat je vers kunt krijgen"

Netwerklunch geeft inspiratie voor meer bio in de horeca

Stichting EKO-keurmerk organiseerde voor restaurants en cateraars die meer met biologisch willen een netwerklunch. Circa 25 horecaondernemers en 7 leveranciers hadden zich ingeschreven voor het congres dat op 30 mei gehouden is in Antropia in Driebergen. Doel was om praktische problemen bij het kiezen voor bio op te lossen en te kijken hoe je je als restaurant kunt onderscheiden in een markt die wel veel praat over biologische kwaliteit maar waar het marktaandeel nog bescheiden is.



Praktische problemen zijn: waar koop ik biologische producten als de klassieke groothandels maar een minimaal assortiment aanbieden, hoe houd ik het betaalbaar voor de gast, en hoe communiceer ik met de gast. Gespecialiseerde groothandels als BD-Totaal en Udea bieden gelukkig minstens 6.000 producten aan. Over de betaalbaarheid kon gast-chef Eric van Veluwen praktische adviezen geven: "Koop van het seizoen, dan is er genoeg aanbod en is de prijs goed. Doe de kaart de deur uit en kook met wat je vers hebt kunnen krijgen. Verander de verhouding vlees/groenten. En kies voor incourante delen." Zo konden de gasten langzaam gegaarde kalfsborst als hoofdgerecht proeven, een hoofdgerecht van 3,25 euro inkoop, inclusief huisgemaakte ravioli's van kok Armando diGristina van Antropia, die ook voor het toetje tekende.



Stichting EKO-keurmerk gaat vaker dit soort bijeenkomsten organiseren, om restaurants te ondersteunen en inspiratie te bieden. Mede dankzij de aanwezigheid van leveranciers als BD-Totaal en Udea, Eco Fields, Schulp en AKB (servies) kunnen de lunches kosteloos worden aangeboden aan de inschrijvende restaurateurs en chefkoks.



Voor meer informatie: www.eko-keurmerk.nl
Publicatiedatum: