Leerlingen Groenhorst ontwikkelen nieuw biologisch aardappelras

Sinds kort is een uniek excellentieprogramma aardappelveredeling gestart in samenwerking met Den Hartigh Potato. Leerlingen teelt en groene technologie mbo Groenhorst Emmeloord worden binnen het programma uitgedaagd een nieuw ras biologische frietaardappel te ontwikkelen. Er zijn een aantal mbo leerlingen geselecteerd om aan dit programma deel te nemen.

Leerlingen bepalen zelf de manier van kruisen en voeren dit uit. De eerste zaden zijn gezaaid en de geniteurs (kruisingsouders) geplant. Een vakdocent en handelshuis Den Hartigh helpt de leerlingen bij hun keuzes.

Inmiddels zijn de eerste zaden in de zaaikistjes opgekomen, deze worden binnenkort verspeend en vervolgens uitgeplant op de kavel aan de Randweg. Later vindt dan de selectie plaats. Ook zijn de eerste blaadjes van de geniteurs boven de grond uitgekomen. Deze planten worden gebruikt om nieuwe kruisingen te maken.

Voor meer informatie: www.groenhorst.nl en www.denhartigh-potato.nl
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.