Steeds meer ondernemers melden fouten

Skal ziet sociale controle in biologische sector groeien

De betrouwbaarheid van de biologische sector is een groot goed. Dit weten gecertificeerde biologische ondernemers al lang. Bij twijfel over de bio-status van een geleverd product of dienst, komt een melding bij Skal Biocontrole binnen. En ook consumenten weten Skal (via de biologische vragenlijn) te vinden als ze twijfelen over een bio-product of -producent. Maar wat Skal opvalt is dat ze de laatste tijd steeds meer meldingen krijgen van (gangbare) ondernemers die zien dat er fouten worden gemaakt door biologisch gecertificeerde collega's of afnemers.

Zo werd Skal bijvoorbeeld geïnformeerd over een boer die gangbaar gras afnam. Of over een andere bio-boer die gangbaar veevoer aanschaft. Op basis van deze meldingen kan Skal gerichte inspecties inzetten en -waar nodig- sanctioneren.

Skal geeft op de eigen website aan dat ze het als een positief teken zien dat steeds meer mensen weten wat er van een biologische ondernemer wordt verwacht. De meldingen dragen bij aan een betrouwbaar biologisch eindproduct. Tegelijkertijd vinden ze het bij Skal belangrijk dat u zich ervan bewust bent dat er naast de inspecties ook sprake is van een groeiende sociale controle. Dit informele toezicht kan overgaan op formeel toezicht.

Voor meer informatie: www.skal.nl

Bron: Skal

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven