"Bijzondere verhaal achter Proviant heeft het gebracht tot waar het nu is"

'Homemade' biologische limonade van vers sap

Tholen - De biologische limonade van Proviant is sinds half april ook verkrijgbaar bij Udea. "Dit is limonade naar oma's recept: vers geperst sap, zuiver mineraalwater en een beetje biologische rietsuiker. Het authentieke 'homemade' recept is wat onze limonade van andere soorten onderscheidt", vertelt Mariloe Bavinck, die het Duitse merk in Nederland vertegenwoordigt. Haar vriend Paul is één van de oprichters van Proviant Berlin.

Ze geeft aan dat er een bijzondere historie achter Proviant zit. "Het verhaal heeft Proviant gebracht tot waar het nu is. In 2009 wilden drie Duitse schoolvrienden een eigen café openen, met smoothies, wraps en broodjes in het aanbod. Tijdens straatfeesten hielden ze tests met wat ze wilden verkopen. De smoothies bleken ontzettend populair en toen de locatie van het café niet meer beschikbaar was besloten ze om zich vanaf die tijd volledig op de productie van smoothies te gaan richten."

De smoothies worden nog altijd met de hand gemaakt in Berlijn. "We maken 9 soorten smoothies in de 'fruitfabriek'. In 2012 bedachten de mannen dat ze nog veel meer met deze sapjes konden doen. Daarom hebben ze biologische limonades ontwikkeld. De limonades worden gemaakt van vers sap, zonder kleurstoffen en conserveringsmiddelen. Provant gebruikt geen concentraten. Er zit alleen koolzuur in en een beetje Fairtrade en biologisch gecertificeerd rietsuiker."

De verse sappen van Proviant zijn dus de basis van de fruitlimonades. "Onze 'homemade' limonade is er in 5 soorten: rabarber, citroen, 'apfelschorle', sinaasappel en citroen-gember. Appelschorle is gemaakt volgens een oud Duits recept. Deze limonade bestaat uit 60 procent appelsap en 40 procent water, zonder suikers. We gebruiken voor onze limonade alleen ingrediënten die je thuis ook hebt staan."

Mariloe presenteerde de biologische limonades op 24 april tijdens de Open Dag van Udea aan de natuurvoedingswinkeliers. "Ik vond het heel leuk om deze specifieke groep daar te laten proeven van de limonades. Niemand kende het nog. Vooral de Proviant Rabarber werd heel leuk ontvangen. Dit is een heel bijzondere smaak, helemaal terug van weggeweest."

Proviant Limonade is momenteel verkrijgbaar via Udea, Dorstlust, De Kweker en JetDrinks.

Voor meer informatie:

Mariloe Bavinck
Proviant
06 13717972
mariloe@proviant-limo.de
www.proviant-limo.de

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.