Eugène de Kok heeft een column geschreven voor de Halderbergse Bode. Hij vergelijkt het plan voor de tolheffing in België met een biefstukje van de biologische slager. "Als je kwaliteit wilt moet je in de buidel tasten."
"Een biefstukje van de biologische slager smaakt lekkerder dan de aan elkaar gelijmde lapjes fabrieksvlees van de discounter. De runderen, waarvan het vlees bij de slager ligt, hebben kunnen grazen in de weide en een beter leven gehad dan hun soortgenoten in megastallen, die niet eens weten wat zonlicht is. Bovendien is de productie van het biologische biefstukje beter voor het milieu. Iedereen weet het en toch gaan de kiloknallers hier nog steeds als warme broodjes over de toonbank. Waarom? Omdat het supermarktvlees goedkoper is. Voor kwaliteit betaal je nu eenmaal meer."
Klik hier voor de volledige column.
Bron: Halderbergse Bode

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen maand
- Lidl als eerste grote retailer met alle winkels biologisch gecertificeerd
- Fotoreportage zomereditie BIOFACH - de Nederlandse exposanten
- Poiesz koopt de tienduizend kilo biologische broccoli, bestemd voor de composthoop, van Friese teler
- Biohuis teleurgesteld over verkennend gesprek met kabinet over stikstof
- Sri Lanka verklaart zich failliet nadat het een jaar geleden de biologische teelt bij wet oplegde
Column Eugène de Kok:
"Tolheffing in België vergelijkbaar met biologisch biefstukje"
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-08-12 Vlaamse bio-boer verkoopt vleespakketten van eigen Hereford-runderen
- 2022-08-10 Landbouwministerie VS voert biologische dierenwelzijnsnormen opnieuw in nadat Trumps regering die schrapte
- 2022-08-10 Bioboer John Reimert wint Mooiste Modderpoel-verkiezing 2022
- 2022-08-08 Is biologisch vlees echt lekkerder?
- 2022-07-18 Twee biologische boeren in de race voor Mooiste Modderpoelverkiezing 2022
- 2022-07-13 Bio-pastasaus met verse venkelworst gaat internationaal
- 2022-07-08 Onderzoek: '80% van het vlees, bloed en melk van koeien en varkens bevat plastic'
- 2022-07-08 Boer Bas verzamelt financiering voor nieuwe stal via crowdfunding
- 2022-07-04 Afrikaanse varkenspest komt steeds dichterbij
- 2022-07-01 "Als we stoppen met gifgebruik en kunstmest, dan zal er veel goeds gebeuren voor de boeren"
- 2022-06-29 Odin zet vol in op hanenvlees
- 2022-06-28 Past het dier nog op ons bord?
- 2022-06-23 Brede belangstelling voor open dag Exterkate Biologische Varkenshouderij
- 2022-06-16 Iedereen aan de krekels en meelwormen
- 2022-06-14 Biologische boeren met Jersey koeien gezocht
- 2022-06-13 Vlaamse minister op bezoek bij BioVar.be
- 2022-06-13 De Groene Weg viert haar 40-jarig jubileum
- 2022-06-03 Natuurlijk gedrag stimuleren in alternatieve huisvesting bevordert welzijn varkens
- 2022-06-03 Biologische salami en gekookte en gerookte ham gepresenteerd tijdens PLMA
- 2022-05-30 Uitbraak Afrikaanse Varkenspest bij biologisch varkensbedrijf in Baden-Württemberg