Eugène de Kok heeft een column geschreven voor de Halderbergse Bode. Hij vergelijkt het plan voor de tolheffing in België met een biefstukje van de biologische slager. "Als je kwaliteit wilt moet je in de buidel tasten."
"Een biefstukje van de biologische slager smaakt lekkerder dan de aan elkaar gelijmde lapjes fabrieksvlees van de discounter. De runderen, waarvan het vlees bij de slager ligt, hebben kunnen grazen in de weide en een beter leven gehad dan hun soortgenoten in megastallen, die niet eens weten wat zonlicht is. Bovendien is de productie van het biologische biefstukje beter voor het milieu. Iedereen weet het en toch gaan de kiloknallers hier nog steeds als warme broodjes over de toonbank. Waarom? Omdat het supermarktvlees goedkoper is. Voor kwaliteit betaal je nu eenmaal meer."
Klik hier voor de volledige column.
Bron: Halderbergse Bode
Abonneren
Vacatures
Column Eugène de Kok:
"Tolheffing in België vergelijkbaar met biologisch biefstukje"
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-22 Student staat met zijn bio-vleeswebshop in de Food100
- 2023-09-08 Influencer verlegt zijn grenzen bij de (bio-)boer
- 2023-09-08 Wat kun je doen tegen blauwtong?
- 2023-09-05 Boeren en burgers bekijken nieuwe stal met kraambungalows op Nieske's Erf
- 2023-09-04 "Elke zaterdag sta ik weer sleutels uit te delen"
- 2023-08-23 Het antwoord op de vraag: 'Waarom zou je biologisch eten?'
- 2023-08-18 "Sinds dit jaar lever ik ook aan de Tweede Kamer"
- 2023-08-17 "Rendementsverbetering biologisch rundvlees nodig"
- 2023-08-16 Voor 2024 weer een fors aantal omschakelaars verwacht in Ierland
- 2023-07-14 Vion en Danish Crown werken samen in Noord-Duitsland
- 2023-07-10 "We zien dat consumenten de biologische producten laten liggen"
- 2023-07-04 Groep 6 volgt varkenslessen op biologische varkenshouderij in Putten
- 2023-06-29 Vion versnelt strategie en brengt capaciteit in lijn met de markt
- 2023-06-19 Barth-Misset Fonds financiert opnieuw vier innovatieve projecten
- 2023-06-12 Denemarken: Friland ziet omzet biologisch vlees afnemen
- 2023-06-07 Studenten en dierenartsen verdiepen zich in biologische diervoeding
- 2023-06-07 Nieuw: biologische BBQ-pakketten
- 2023-06-05 Drie jaar undercover in de bio-industrie en vervolgens zelf verdacht van dierenmishandeling
- 2023-05-30 Voor iedere zeug een eigen bungalow
- 2023-05-25 Jersey rundvlees binnenkort ook bij 5 Odin winkels in Amsterdam