Twee publieksborden geplaatst

Bio-boeren uiten hun trots op Dronten

Medio mei zijn er twee publieksborden geplaatst bij de biologische bedrijven van Kees van Woerden en Robert Elshof in Dronten. De agrarische ondernemers willen daarmee aan het grote publiek aantonen trots te zijn dat Dronten de meeste biologische bedrijven van heel Nederland telt. Het is goed boeren op de jonge akkergronden in Dronten. Gezonde bodem, gezonde producten, gezonde voeding en een goed leefklimaat, daarmee willen Drontense agrariërs zich profileren.

Het initiatief is genomen door de SEA-groep Dynamiek in de Landbouw. SEA staat voor Sociaal Economische Agenda en is het samenwerkingsverband tussen de lokale Drontense overheid, (agrarische) ondernemers en onderwijs. De SEA is onderverdeeld in een 6-tal groepen, waarvan Dynamiek in de Landbouw er één is, en heeft tot doel om samen te werken aan een sterk economisch klimaat.


V.l.n.r. Harry Dubelaar (SEA), Kees van Woerden, Corné Kocks (SEA), Dirk Minne Vis (wethouder gemeente Dronten), Robert Elshof. (Foto: Hennie Schreuder-Joesten).

Agrisector Dronten is een begrip

Dronten is een speler op wereldniveau. De agrarische bedrijven op de jonge, zeer vruchtbare polderbodem halen de grootste producties van Nederland. De houdbaarheid en kwaliteit van de producten is onderscheidend. Van over de hele wereld komen ondernemers, bestuurders en studenten naar Dronten voor het zeer hoge teelt- en kennisniveau.

Dat Dronten een grote speler is, zie je ook aan het grote aantal buitenlandse studenten op CAH Vilentum (Aeres Hogeschool, vestiging Dronten) en De Warmonderhof. De Warmonderhof is het grootste opleidingsinstituut voor biologische landbouw in Europa.

Laten zien waar ze bijzonder en goed in zijn, dat is het devies van de SEA groep Dynamiek in de Landbouw. In januari heeft de gemeente Dronten met een stand op de Bio-beurs te Zwolle gestaan en met het plaatsen van deze borden wordt hieraan een vervolg gegeven.


V.l.n.r. Kees van Woerden, Harry Dubelaar (SEA), Robert Elshof, Dirk Minne Vis (wethouder gemeente Dronten), Corné Kocks (SEA).

Meer informatie

Voor vragen en informatie met betrekking tot de agrisector kunt u contact opnemen met de heren R. Tax of de H. Dubelaar van de gemeente Dronten, afdeling REO, telefoon 14-0321.

Contactgegevens voor de studiemogelijkheden in Dronten zijn:
De Warmonderhof, Wisentweg 10, 8251 PC Dronten, telefoon 088 020 5130.
CAH Vilentum, De Drieslag 4, 8251 JZ Dronten, telefoon 088 020 6000.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven