Campina Boer en Land voortaan in handzaam kartonnen pakje

Tholen - De biologische melk en karnemelk van Campina Boer en Land zit vanaf volgende week niet meer in een drinkbeker, maar in een kartonnen pakje. FrieslandCampina vond het tijd voor vernieuwing en vervangt daarom per week 22 de 250 milliliter drinkbekers door een kartonnen pakje met dezelfde inhoud.

De drinkbeker is een verpakking die al ruim 30 jaar in de markt staat. "Daarom vonden we het tijd voor vernieuwing", vertelt Irene van Echtelt-Heere, Channel Marketeer bij FrieslandCampina. Er zijn verschillende redenen voor het omzetten van de drinkbeker naar dit pakje: "Het kartonnen pakje is duurzamer, vernieuwend, heeft een frisse uitstraling die goed past bij melk en is handzamer. Daar komt bij dat het pakje ook in te zetten is voor 'on the go lunches' en vending machines."



Irene geeft aan dat FrieslandCampina hiermee ook inspeelt op de groeiende belangstelling voor duurzaamheid binnen de catering. "Vele cateraars hebben een uitgebreid duurzaamheidsprogramma. Daarnaast zijn er veel opdrachtgevers die vragen om een minimaal percentage aanbod van duurzame producten." Maar waarom is de nieuwe verpakking nu precies duurzamer dan de drinkbeker? "De Carbon Footprint zal ten opzichte van de huidige drinkbeker met meer dan 50% verlaagd worden." Het kartonnen pakje is 100% recyclebaar, gemaakt van karton met FSC keurmerk en er wordt gebruik gemaakt van biobased plastic (wat 20% minder CO2 uitstoot betekent).

Voor meer informatie:

Irene van Echtelt-Heere
Channel Marketeer Friesland Campina
Irene.vanechtelt@frieslandcampina.com
www.frieslandcampina.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.