AGF blijft de poort naar biologische producten

VS: Recordbrekende bio-sector toegankelijker maar met uitdagingen

In mei werd al gemeld dat de snelgroeiende Amerikaanse biologische sector in 2015 een recordomzet van 38,6 miljard euro heeft gehaald. De afzet is met 11% gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor. Organic Trade Association-voorzitter, Laura Batcha, legt uit dat de sector geïnvesteerd heeft in infrastructuur en educatie en dat individuele ondernemingen hun productieketen hebben aangepakt om een constante aanvoer van bio-producten te kunnen garanderen. 


AGF belangrijk

Biologische AGF behoudt het grootste aandeel binnen de biologische sector met een afzet van 12,8 miljard euro, een groei van 10,6%. AGF is en blijft de poort naar biologische producten. Voor consumenten is het verband tussen verse producten en landbouwpraktijken gauw gelegd. Momenteel is 13% van alle verkochte groenten en fruit in de VS biologisch geteeld.

De vraag naar verse bio-producten is het grootst binnen het verse sappen- en drankensegment, dat in 2015 met 33,5% gegroeid is. Het snelstgroeiende segment van alle acht bio-categorieën was dat van specerijen en sauzen. In 2015, steeg de afzet binnen deze categorie met 18,5%.

Toegankelijker maar met uitdagingen

De gestegen vraag naar biologische producten kan eveneens toegeschreven worden aan de betere verkrijgbaarheid van deze producten in de retail. Bovendien zijn bio-producten regelmatig in de aanbieding waardoor zij ook beter betaalbaar zijn dan voorheen.

Ondanks de problemen is Batcha overtuigd van de goede toekomstperspectieven van de sector. "Bio onderscheidt zich in positieve zin binnen de Amerikaanse landbouw en economie. Ons succes berust op aandacht, transparantie en betekenisvolle biologische waarden waarop de consument vertrouwt."

Het OTA-onderzoek vond, tussen januari 2016 tot maart 2016, in opdracht van OTA plaats door Nutrition Business Journal. Meer dan 200 bedrijven namen deel aan het onderzoek.

Voor meer informatie: www.ota.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.