Mocca d'Or neemt Santas Koffie over

Koffiebranderij Mocca d'Or heeft Santas Koffie uit Rotterdam overgenomen. Na de laatste jaren autonoom een stevige groei te hebben gekend, versterkt Mocca d'Or hiermee haar positie in de Out of Home koffiemarkt.

Naast de ambachtelijk geroosterde Mocca d'Or koffies, volgens uniek Slowroast procedé, en het Earth Coffee concept voor de horecamarkt en koffiespeciaalzaken, krijgt Mocca d'Or met het MVO concept van Santas onder meer een belangrijke positie in het segment bedrijven. Santas Koffie zal als autonoom bedrijf worden voortgezet onder leiding van Mocca d'Or eigenaar Wouter Jansen van Velsen. Santas oprichter Rob Kooij blijft de komende jaren betrokken bij het bedrijf.

Santas Koffie – een uniek koffieconcept

Santas Koffie bestaat sinds 1988 en importeert, mêleert, brandt, maalt, verpakt en distribueert in beheer van eigenaar Rob Kooij topkwaliteit koffies voor op het werk en in de horeca, volgens een uniek duurzaamheidsconcept. Alle koffies zijn verpakt in trendy duurzame blikken en houten kratten. Deze materialen worden keer op keer herbruikt. Goed en makkelijk afsluitbaar, handig en tijdbesparend in gebruik en perfect vormgegeven om het gebrand product uitstekend in te bewaren. Santas Koffie is een top kwaliteit koffiemerk, biologisch en Fairtrade gecertificeerd.

Santas Koffie is gevestigd in een uniek pand, een industrieel monument uit 1948, ontworpen door architectenbureau Brinkman & Van den Broek. Het was onderdeel van een groot loodsencomplex dat tot in de jaren zeventig van de vorige eeuw een toonaangevende rol speelde bij de stukgoedoverslag in Rotterdam. Sinds 2008 is onder andere Santas Koffie hier gehuisvest.

Koffiebranderij Mocca d'Or Zwolle - Breda

De branderij van Mocca d'Or heeft een lange traditie in het ambachtelijk branden en aan de man brengen van kwaliteitskoffie. In 1930 begonnen als Algra koffie in Zwolle, heeft het zich ontwikkeld tot een toonaangevende speler in de Nederlandse koffiemarkt.

In 2010 is het bedrijf overgenomen door Wouter Jansen van Velsen en sindsdien is het ingrijpend veranderd en doorontwikkeld. Door de groei van het merk Mocca d'Or en de succesvolle lancering van onder andere het Earth Coffee concept, uitbreiding met Koffie- en Thee Speciaalzaak het Konkeltje en het theemerk Jasili Bloomingteas, is Mocca d'Or een top 10 speler in de Nederlandse markt geworden. Nu komt Santas Koffie erbij, dat voor Mocca d'Or een geweldig ankerpunt is in Rotterdam en omgeving.

Mocca d'Or is gevestigd in Zwolle, Breda, Heiloo en Amsterdam en heeft ruim 50 medewerkers. Mocca d'Or is is exclusief partner van Nuova Simonelli espressomachines en koffiemolens (partner van de SCAE en machine partner van de World Barista Championship).

Wouter Jansen van Velsen heeft, voordat hij eigenaar werd van Mocca d'Or, een succesvolle carrière gekend bij multinationals als Heinz, Unilever en Grolsch. Zijn doel was uiteindelijk een eigen bedrijf te hebben binnen de foodsector. Zijn ambitie nu is, samen met zijn team, Mocca d'Or te positioneren als A Merk binnen heel Nederland met het doel de kwaliteit van het totale koffieproduct binnen de horeca en gespecialiseerde retail naar een hoger niveau te tillen! Passie, daadkracht en ondernemerschap is zijn kracht. Ook voor de toekomst staan er zeker nog meer mooie dingen te gebeuren.

Voor meer informatie: www.moccador.nl en www.santaskoffie.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.