Nieuwe slachterij Vion voor groei biologisch rundvlees
De nieuwe slachterij zal zich toeleggen op het slachten en verwerken van rundvlees, waaronder biologisch rundvlees waarvan de markt groeiend is en waar Vion en de Waddenvlees groep samen marktleider zijn. Hiervoor is Vion in contact met de lokale autoriteiten over een locatie met een capaciteit van ongeveer 2.500 runderen per week en die naar verwachting werk zal bieden aan circa 100 mensen.
Francis Kint, CEO Vion: "Met dit krijgen we een locatie in het centrum van de veehouderij in Noord-Nederland, met mindere transportafstanden en reistijd als gevolg. Met de nieuwe investering werken we aan kortere ketens met betere transparantie, voedselveiligheid en kwaliteit. Daarmee kunnen we ook verder werken aan duurzame vleesconcepten, zoals weiderundvlees, waddenrundvlees en biologisch rundvlees."
Vion wil een sterke ketenstructuur bouwen waarbij de rundveehouder informatie over zijn runderen ontvangt, zoals slachtdata, keuringsgegevens en resultaten van metingen aan de runderen. Daarmee wil Vion het vertrouwen en de transparantie vergroten voor haar afnemers en de consument.
Bron: Vion Food Group via Food Holland