Nieuwe slachterij Vion voor groei biologisch rundvlees

Vion gaat investeren in een nieuwe slachterij voor runderen in Noord-Nederland en zet hiermee de samenwerking voort met de Waddenvlees groep, bekend van onder andere het merk Waddenrund. De investering maakt kortere transportafstanden en betere condities mogelijk voor de dieren in het centrum van de veehouderij in Noord-Nederland. Vion en de Waddenvlees groep werken al meer dan 10 jaar samen in de vleesindustrie en versterken hiermee hun samenwerking. De Waddenvlees groep zal in samenwerking met Vion de aanvoer van runderen verzorgen voor de nieuw te bouwen slachterij en zal haar slachtactiviteiten in Dokkum beëindigen en vervangen door andere vleesverwerkende activiteiten.

De nieuwe slachterij zal zich toeleggen op het slachten en verwerken van rundvlees, waaronder biologisch rundvlees waarvan de markt groeiend is en waar Vion en de Waddenvlees groep samen marktleider zijn. Hiervoor is Vion in contact met de lokale autoriteiten over een locatie met een capaciteit van ongeveer 2.500 runderen per week en die naar verwachting werk zal bieden aan circa 100 mensen.

Francis Kint, CEO Vion: "Met dit krijgen we een locatie in het centrum van de veehouderij in Noord-Nederland, met mindere transportafstanden en reistijd als gevolg. Met de nieuwe investering werken we aan kortere ketens met betere transparantie, voedselveiligheid en kwaliteit. Daarmee kunnen we ook verder werken aan duurzame vleesconcepten, zoals weiderundvlees, waddenrundvlees en biologisch rundvlees."

Vion wil een sterke ketenstructuur bouwen waarbij de rundveehouder informatie over zijn runderen ontvangt, zoals slachtdata, keuringsgegevens en resultaten van metingen aan de runderen. Daarmee wil Vion het vertrouwen en de transparantie vergroten voor haar afnemers en de consument.

Bron: Vion Food Group via Food Holland

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.