Belgomarkt kiest voor Belgische (bio-)producten

Op 12 mei ging in Brussel in het hartje van Matongé de nieuwe winkel Belgomarkt open. Deze winkel kiest bewust voor Belgische producten om de lokale economie een boost te geven. Daarnaast hanteert de winkel bijkomende criteria voor hun assortiment. Producten moeten niet alleen lokaal zijn, ze moeten ook artisanaal zijn.

Een groot deel van het assortiment is biologisch, 90% van de groenten, het fruit en de kruiden komt van lokale biologische boeren. Elk product gaat vergezeld van een klein portret van de producent, zodat je weet vanwaar het product komt.

Ook in het verwerkte aanbod is meer dan de helft biologisch. Hier zijn de voorwaarden dat niet alle ingrediënten Belgisch moeten zijn, maar wel dat de volledige verwerking in handen is van Belgische ondernemers. Via een leuke aanduiding herken je meteen of het gaat om een bio-product of om een niet-gecertificeerd maar wel vrij natuurlijk product.

Het assortiment bestaat naast voeding ook uit verzorgingsproducten. Per producttype is er maar één referentie. Zo wil Belgomarkt bewust zijn engagement tonen naar de producent.

Voor meer informatie: www.belgomarkt.be

Bron: BioForum Vlaanderen


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.