Antonio Codo, Veritas Biofrutta (Italië):

"Verschillende bio-producten van ons enorm populair in Noord-Europa"

"De stijgende vraag naar biologische producten betekent dat er grotere volumes met een hoge toegevoegde waarde voor de industrie beschikbaar komen. In de afgelopen jaren hebben we verschillende bio-producten geïntroduceerd, die enorm populair zijn in Noord-Europa", vertelt Antonio Codo, salesmanager van het Italiaanse Veritas Biofrutta srl.

Veritas Biofrutta is onderdeel van Gruppo Mazzoni en richt zich volledig op biologische producten. Het bedrijf werd in 2002 opgericht en verhandeld zo'n 15.000 ton per jaar, met name appelen, peren, kiwi, citrus, groeten en bewerkte producten. Veritas heeft een aandeel van 16% in de omzet van de groep. "We werken in Centraal- en Noord-Europa, dankzij ons brede assortiment. We verhandelen meer dan 60 producten door heel Italië, 75% is verpakt voor de moderne distributie."Het bedrijf werkt met een netwerk aan leveranciers, die ook technische ondersteuning krijgen van het bedrijf. "Dat is de enige manier waarop we ons kunnen onderscheiden. Met de stijgende consumptie van tegenwoordig, moeten we zoeken naar nieuwe partners."
Veritas Biofrutta levert onder het label Verybio, maar werkt daarnaast ook met private labels voor verschillende Europese supermarkten.Naast een handel in versproducten, handelt het bedrijf ook in biologisch diepvriesfruit.
"In de afgelopen jaren hebben we het volume jaarlijks met 16 tot 18 procent zien stijgen. We zien dat resultaat graag als een startpunt." Het bedrijf verwacht dat de groei van de bio-sector in de komende jaren zal doorzetten.

Voor meer informatie:

Veritas Biofrutta - Mazzoni Group
Via Del Mare, 57 - Final di Rero, Tresigallo (FE)
Tel.: (+39) 0533 605211 / 605348 / 605332
Fax: (+39) 0533 600110 / 605218
verybio@verybio.it
www.mazzonigroup.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven