Aldi wint Best of Organic Market-prijs

De Britse supermarkten Aldi, Waitrose en Ocado namen op 11 mei prijzen in ontvangst tijdens de 'BOOM' uitreiking in Londen. BOOM is een acroniem voor Best of Organic Market. De prijsuitreiking werd georganiseerd door Soil Association. Onder andere de biologische uien van Aldi wonnen een prijs in de categorie verse producten.

De prijzen erkennen 'geweldige biologische producten, winkels, restaurantjes en bloggers die biologisch voedsel en levensonderhoud promoten' en beoordeeld door een onafhankelijk panel van chefs, restauranteigenaren, bekende voedselschrijvers, deskundigen en voedselexperts.Andere bekende winnaars waren Ocado (internet retailer), Waitrose (supermarkt) en (onafhankelijke) Unicorn supermarkt van Manchester. Anna Jones, voormalige chef bij Jamie Oliver, is BOOM Ambassadrice dit jaar. Over de prijzen zei zij het volgende: "Er heeft een grote verschuiving bij mensen plaatsgevonden die de oorsprong van wat zij eten, willen weten – van waar het werd verbouwd tot wie de zaden plantte – en biologische producten hebben deze kernwaarden. Ik vind het geweldig om die mensen en bedrijven te huldigen die ons zulke schitterende keuzes geven wat betreft wij kopen en eten."

De BOOM-prijzen van 2016 ontvingen bijna 500 aanmeldingen van alle categorieën.
Volgens het Soil Assocation 2016 Biologisch Markt Rapport is de Engelse biologische markt in zijn derde jaar van voortdurende groei en zal de drempel van £2 miljoen binnenkort overschrijden.

Bron: FruitNet

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven