Na het blauwe bessensap is er een nieuw product van PureBlu: los ingevroren blauwe bessen in zakken van 1 kilo. Edo Biewinga en Maria Buitenkamp telen biologische blauwe bessen in Drenthe en introduceerden vorig jaar onder de naam PureBlu 100% puur blauwe bessensap. Nu is er een volgend PureBlu product: een hele kilo vers ingevroren blauwe bessen om zelf lekkere dingen mee te maken. Zoals smoothies, shakes, muffins, taart of gewoon door de muesli.
Maria: "We krijgen buiten het plukseizoen vragen uit het hele land over biologische diepvries bessen. We laten nu dozen van 15 kilo in heel Nederland per diepvriestransport bezorgen en krijgen enthousiaste reacties. Maar voor een paar kilo kun je geen diepvriestransport organiseren. Dus hebben we in overleg met groothandel De Zaai-Ster besloten om een kiloverpakking diepvries blauwe bessen aan te bieden voor in de winkel. We kiezen daarvoor de meest geschikte bessenrassen."
Naast De Zaai-Ster heeft ook Kroon Biologische Verswaren besloten om deze ingevroren bessen aan te bieden. De bessen worden aan de winkels geleverd in dozen met vijf zakken per doos.
Edo: "De bessenstruiken staan momenteel in bloei. Het duurt zeker tot half juli voordat de eerste bessen rijp zijn. Onze ingevroren Drentse bessen zijn nu een mooi alternatief: in de diepvries blijft de voedingswaarde behouden."
Voor meer informatie: www.pureblu.nl of info@zaai-ster.nl

Abonneren
Vacatures
- Commercieel Logistiek Medewerker
- Medewerker Marketing & Communicatie
- Assistant Technical Manager
- Inkoop Controller
- QA/QC Administrator
- Support Medewerker
- Loodskantoor Medewerker Verlading
- Trader in Zachtfruit en Exoten
- Installatie- / servicemedewerker interieurbeplanting
- Teeltchef tuinbouw Zuid-Korea
Top 5 - gisteren
- "Ik dacht eigenlijk dat dit in ons kleine land niet mogelijk was"
- Veiligheidswaarschuwing Pure Goat Company Volledige Zuigelingenvoeding 1, 800 gram
- Biologische melkprijs Eko-Holland stijgt met 2 euro
- Seepje grote winnaar eerste editie De Social EnterPrizes
- Mimo: Biologische chocolate-chipkoekjes om af te bakken
Top 5 - afgelopen week
- Patty Brard weggestuurd van bio-boerderij op Ibiza
- Tweede Kamer: "Ondersteun biologische koplopers in stikstofaanpak"
- Fotoreportage: Jubileumjaar De Groene Passage feestelijk afgetrapt met Zomermarkt
- Anders Invest Food & Agri fonds participeert in Horizon Natuurvoeding
- De Speld steekt de draak met biologisch
Top 5 - afgelopen maand
- In memoriam: Frans baron van Verschuer
- "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- John Arink gaat discussie aan met Henk Bleker bij Humberto op RTL4
- Patty Brard weggestuurd van bio-boerderij op Ibiza
- Ronald van Marlen spreekt Rabobank-aandeelhouders aan op verantwoordelijkheid voor 'landbouwpuinhoop'
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-06-21 "We hebben onze eigen salty caramelsaus laten ontwikkelen"
- 2022-04-29 Nieuw: Vegan Royaal met amandelstukjes
- 2022-04-22 Romige nieuwkomers onder Ice Cream Factory
- 2021-12-22 Nieuw bij QSTA voor foodservice: Wholey smoothies, bowls en shakes
- 2021-11-19 Cookie Dough Caramel nieuw van West Coast Frozen Yoghurt
- 2021-10-27 Nieuw duurzaam ijsconcept: Little Cow & Cookies
- 2021-10-08 Regenboogwaterijs teruggeroepen
- 2021-10-05 Veiligheidswaarschuwing voor AH Bio bosfruit ijsjes
- 2021-10-04 Fruit Peak en Fruit Wave uit voorzorg teruggeroepen
- 2021-09-01 Meer bio-snackopties bij Gimsel
- 2021-07-05 Dixap introduceert biologische fruitijsjes
- 2021-06-18 "Het zelf maken van de natuurlijke aroma's kostte jaren"
- 2021-06-17 Ready-to-blend, frozen smoothie bowls van Wholey nieuw in Nederland
- 2021-05-20 "Onze ingrediënten zijn niet alleen biologisch, maar ook zoveel mogelijk lokaal geteeld"
- 2021-04-30 Fresh Fruit Express introduceert fruit in de vorm van ijs
- 2021-04-16 "Nieuw innovatief vegan ijs"
- 2021-04-07 'Team Roomijs' breidt uit
- 2021-04-01 Nieuw: vrieslollies in vier smaken
- 2021-03-23 Spirulina kleurt het ijs blauw
- 2021-03-01 "Comfortvoeding op z'n best"