BioSpirits nu bij BD-Totaal

BD-Totaal heeft onlangs drie dranken van de ambachtelijke biologische distilleerderij BioSpirits opgenomen in het assortiment. De distilleerderij werd in 2011 opgericht door de Amsterdammer Frans Erdmann. BioSpirits is een ambachtelijk bedrijf dat dagelijks biologische moutwijn, molasse en fruitwijn maakt in de grote koperen ketel van de distilleerderij (Pot Still). De alcohol die hieruit wordt verkregen (ook wel eau de vie genoemd) is de basis voor de BioSpirits rum, whisky en likeuren. Door het verwerken van uitsluitend biologisch geteelde en gecertificeerde grondstoffen, geduld en ouderwets vakmanschap weet BioSpirits een smaak en kwaliteit te creëren die door de industriële distilleerderij niet te realiseren is.
 
Voor nu heeft BD-Totaal een jonge en een oude jenever opgenomen en een gin. Wanneer de klanten enthousiast zijn over de dranken zal BD-Totaal meer dranken opnemen:
  • Jonge graanjenever (56471, 1x0,5 liter), gedistilleerd uit een mix van biologische rogge, mais en gerst. Na een tweetal distillaties in de koperen Pot Still, wordt het distillaat nog één keer gedistilleerd met een bouquet van kruiden en specerijen. Het resultaat is een frisse, fruitige jenever. 35% alcohol.
  • Oude graanjenever (56472, 1x0,5 liter), warm, goudbruin van kleur en samengesteld uit 100% graanalcohol, moutwijn en een uitgebalanceerd distillaat van fijne kruiden en specerijen als steranijs, dille, angelicawortel en zoethout. Het is een exclusieve jenever die in alle rust wordt gerijpt op eikenhouten vaten. 35% alcohol.
  • Dry gin (56474, 1x0,5 liter) tot slot, gestookt van biologische wintertarwe waarin onder andere jeneverbes, zoethout, kaneel en kardemom zijn meegestookt. De smaak is complex, maar prachtig gebalanceerd. De subtiele tonen van onder andere jeneverbes, citroen en lavendel zijn duidelijk te herkennen. 40% alcohol.

Voor meer informatie: www.bdtotaal.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.