Vanaf 10 mei is er een uitgebreid biologisch brood- en banketassortiment verkrijgbaar bij Zam Zam XL aan de Raamsteeg te Leiden. Dit assortiment wordt dagelijks geleverd vanuit de ambachtelijke bakkerij van Lekker Brood te Den Haag.
Lekker Brood bakt sinds 2012 in Den Haag, dagelijks biologische brood- en banket-specialiteiten. In de ambachtelijke bakkerij aan de Herengracht (Vlakbij Den Haag CS) werkt men met een overtuiging dat we zuinig moeten zijn op onze middelen (grondstoffen, omgeving, gezondheid). Dat deelt en begrijpt een groeiende klantengroep. Daaronder ook inwoners uit Leiden, zo blijkt uit klantenreacties.
Sinds de start van Zam Zam XL in februari jongstleden, is de vraag naar onderscheidend (biologisch) brood veel groter dan aanvankelijk was bedacht. De zoektocht naar zo'n dagvers concept resulteerde in een enthousiaste start van de verkoop van Lekker Brood in Leiden per 10 mei. Samen met het enthousiaste team van Zam Zam XL wordt er gedurende zeven dagen/week gehoor gegeven aan de duurzame wensen van inwoners uit Leiden.
Er wordt gekozen voor een levendig groeiproces van de broodafdeling bij Zam Zam. Regelmatig zullen nieuwsgierige bezoekers van Zam Zam XL nieuwe soorten brood en banket kunnen proeven. Stap voor stap wordt de broodafdeling opgebouwd, waarbij vooral geluisterd wordt naar de ideeën, die de Zam Zam bezoekers daarover hebben.
Er is al een start gemaakt met een snijmachine, die extra dikke plakken brood snijdt. Wellicht leidt dit nieuwe initiatief uiteindelijk tot een, nog duurzamere, nieuwe biologische bakkerij in het centrum van Leiden.
Voor meer informatie: www.lekkerbrood.nl
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- "Als we stoppen met gifgebruik en kunstmest, dan zal er veel goeds gebeuren voor de boeren"
- "Basilicumolie, waar het allemaal mee begon, is nog altijd ons meest populaire product"
- QR-code neemt consument bij de hand in de wereld van specerijen
- PAN Nederland constateert meer bestrijdingsmiddelen in tuinplanten
- Maria Geuze nieuwe directeur Slow Food Youth Network Nederland
Top 5 - afgelopen week
- Patty Brard weggestuurd van bio-boerderij op Ibiza
- Tweede Kamer: "Ondersteun biologische koplopers in stikstofaanpak"
- Fotoreportage: Jubileumjaar De Groene Passage feestelijk afgetrapt met Zomermarkt
- Anders Invest Food & Agri fonds participeert in Horizon Natuurvoeding
- De Speld steekt de draak met biologisch
Top 5 - afgelopen maand
- In memoriam: Frans baron van Verschuer
- "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- John Arink gaat discussie aan met Henk Bleker bij Humberto op RTL4
- Patty Brard weggestuurd van bio-boerderij op Ibiza
- Ronald van Marlen spreekt Rabobank-aandeelhouders aan op verantwoordelijkheid voor 'landbouwpuinhoop'
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-07-04 Mimo: Biologische chocolate-chipkoekjes om af te bakken
- 2022-06-10 "Met biologische smaak- en kleurstoffen kunnen bakkers en patissiers hun producten echt een wauw-effect geven"
- 2022-05-30 Le Perron opent vestiging in Amsterdam-Noord
- 2022-05-16 "Dit is de manier waarop ik wil boeren: een goede bodem, dicht bij de consument en traceerbaar voedsel"
- 2022-05-13 Terug van weggeweest: biologische bakkerij bij Loverendale ter Linde
- 2022-05-09 Drukbezochte streekmarkt en open dag bij jubilerend bio-bakker Bolhuis
- 2022-05-05 Robert teelt bio-granen voor lokaal brood en bier
- 2022-05-02 Kleinere sandwiches en taartstukken vanwege hogere prijzen: "We zijn hier open over"
- 2022-04-29 Bakker Bolhuis bakt 25 jaar biologisch
- 2022-03-31 Zwitsers bio-label geldt bij uitzondering deels ook voor Europees tarwe
- 2022-03-28 "We gaan voor eigen graan"
- 2022-03-01 Henk Smit overleden
- 2022-02-25 Braas Brood- en Banketbakkerij zal fors uitbreiden
- 2022-02-16 Nieuw: Moin vegan (choco) croissants
- 2022-02-10 "Dat ik ooit overstapte op biologisch meel, was uit een soort bewijsdrang"
- 2022-02-02 Royal Steensma neemt konfijtactiviteiten Canditfrucht over
- 2022-01-03 Biologische bakker in nieuwbouw bij station Sloterdijk in Amsterdam
- 2021-12-16 rose&vanilla krijgt investering van ruim half miljoen van Brave New Food Investments
- 2021-12-15 BioForum organiseert infosessies voor bakkers die willen omschakelen
- 2021-12-07 Drie nieuwe soorten Belgisch biologisch tarwebrood dankzij succesvol ketenproject