Energieverbruik in de biologische kasteelt

Negen experts uit verschillende regio's van Europa werkten samen aan het onderwerp 'Energieverbruik in de biologische kasteelt'. Zij bestudeerden het energieverbruik nodig voor de verwarming en het op peil houden van de luchtvochtigheid in de biologische kas. De strategieën voor de vermindering van de energiebehoefte en de verhoging van de energieproductie ontstonden door de herziening van het indirecte energiegebruik en de opties voor de vervanging van fossiele brandstoffen door hernieuwbare energie.

Samen realiseerden zij het boekje: 'Verstandig energieverbruik in de biologische kasteelt'. Dit boekje zal een unieke bron van informatie blijken te zijn voor alle mensen en instellingen die betrokken zijn bij het onderzoek in de biologische beschermde tuinbouw: onderzoekers, studenten, docenten, consultants en leveranciers. Deze brochure kan ook bijdragen voor de ontwikkeling van strategieën voor een klimaatneutrale biologische kas.

De uitdagingen van het energiegebruik in de biologische kasteelt zijn vergelijkbaar met deze in de gangbare glasteelt. De beperkte mogelijkheden voor gewasbescherming (met name tegen schimmelziekten) vragen om een preventieve klimaatmanagement, met name gericht op het verlagen van de luchtvochtigheid, vaak met extra energiekosten tot gevolg. Tot op heden werd nauwelijks onderzoek gedaan naar energiebesparing in de bio-kassen. Hoewel een groot deel van het onderzoek naar energiebesparing in conventionele kassen kunnen toegepast worden in de biologische kassen is er behoefte aan onderzoek binnen de beperkte voorwaarden van de biologische kasteelt productie.

Kijk op de website van PCG voor meer informatie.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.