Weerribben Zuivel steunt pilot van het 'Nationaal Jeugd Ontbijt'

Afgelopen 7 mei startte in 's-Hertogenbosch de pilot van het 'Nationaal Jeugd Ontbijt'. Op die dag werden de eerste ontbijtboxen afgeleverd bij de 35 scholieren die aan deze pilot (proef) meedoen. In samenwerking met Ekoplaza 's-Hertogenbosch worden tien weken lang op zaterdag de ontbijten van Weerribben Zuivel bij deelnemende scholieren thuis afgeleverd.

Klaas de Lange van Weerribben Zuivel: "Wij ondersteunen dit mooie initiatief en de kinderen en ouders die hier aan meedoen graag. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat een voedzaam ontbijt een waardevol fundament vormt voor een energieke en leerzame dag. Kinderen die na een voedzaam ontbijt naar school gaan kunnen zich beter concentreren, letten beter op, behalen betere schoolresultaten, leggen gemakkelijker sociale contacten en sporten intensiever. Toch komen er -gemiddeld- zes kinderen per klas naar school zonder te hebben ontbeten. Wij vullen de boxen met verschillende soorten yoghurt en kwark met een muesli-topping.
Met deze lekkere biologische ontbijten van Weerribben Zuivel kunnen de kinderen tijdens deze pilot 10 weken lang 7 dagen per week ontbijten."
 

Kinderen die meedoen aan het 'NJO'. Foto: Roy Lazet, Brabants Dagblad.

De reden dat deze kinderen zonder ontbijt de dag beginnen is even eenvoudig als dramatisch: het ontbreekt de ouders meestal gewoonweg aan financiën om een dagelijks ontbijt aan hun kinderen te kunnen aanbieden. Ook de Voedselbanken kunnen dit gebrek niet specifiek aanvullen. Daarom is de Stichting 'Nationaal Jeugd Ontbijt' opgericht. Zeven scholen en 35 kinderen en ouders hebben hun medewerking aan deze pilot toegezegd.

De deelnemende scholieren wordt door middel van enquêtes periodiek gevraagd om hun ervaringen aan te geven. Zij zullen worden gevraagd of zij de ontbijten van Weerribben Zuivel smakelijk vinden, of zij iets merken aan veranderde energiebeleving of zij zich op school beter kunnen concentreren en of zij meer plezier beleven aan het sporten. Zo zullen ook de ouders en leerkrachten gevraagd worden naar hun ervaringen met de kinderen, die aan de pilot deelnemen.
 
Voor meer informatie: myrthe@weerribbenuivel.nl, www.weerribbenzuivel.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven