Ziet BioBrass als voorbeeld voor biologische sector

"Guido ten Hengel: "Overname La Place door Jumbo goede ontwikkeling"

Tholen - Na bijna 30 jaar actief te zijn geweest bij La Place is Guido ten Hengel sinds februari niet meer in vaste dienst van de restaurantketen La Place. Van rayonleider, verantwoordelijk voor een aantal restaurants, via projectleider, verantwoordelijk voor alle nieuw- en verbouw van de restaurants, was Guido de laatste vijftien jaar verantwoordelijk voor de versinkoop. Hij zwaait het bedrijf echter nog niet volledig uit, want als zelfstandig ondernemer blijft hij nog twee dagen voor La Place actief. Met zijn eigen bedrijf Maatwerk Projectbegeleiding en Adviesbureau heeft de ondernemer nu ook meer tijd om andere versbedrijven van advies te voorzien.

Door de overname van La Place door supermarktketen Jumbo viel de vaste betrekking van Guido weg. Dat de keten werd overgenomen kwam voor Guido niet als een verrassing, dat het uiteindelijk Jumbo werd, had hij niet verwacht. "Maar ik denk dat het een goede ontwikkeling is. Je ziet een steeds verdere samensmelting tussen horeca en retail en daar is bijvoorbeeld de Jumbo Foodmarkt een goede exponent van. La Place is en was een zeer renderende onderneming en zal aan haar fantastische restaurantconcept niets veranderen. Men blijft volop actief met het verder ontwikkelen van haar strategie en de nieuwe ideeën komen nu eerder in een stroomversnelling."

Guido geeft aan dat hij vijftien jaar geleden al gestart is met het maken van verbindingen tussen producent en eindgebruiker. "Destijds was er helemaal geen sprake van dat een restaurantketen rechtstreeks met telers aan de gang ging en ik heb het dan ook als een prachtige uitdaging gezien om dit op te pakken. En wat is er leuker dan projecten, met een duurzaam karakter, te initiëren, op te starten, en dit succesvol te implementeren in de bestaande exploitaties. Oesterzwammen op koffiedraf, samenwerkingen met kwekers, die werken met dak- en thuislozen of re-integranten, zoals bij het Leger des Heils. Gebruik van zijstromen binnen de glasteelt", somt Guido op.Gevraagd naar de persoon van wie hij het meest geleerd heeft in zijn carrière, antwoordt Guido: "Dat is zonder twijfel Paul Bringmann, founder en voormalig CEO van La Place. Buiten het feit dat hij een buitengewoon inspirerend persoon was, wist hij ook nog eens erg duidelijk te vertellen welke richting het bedrijf op moest." Binnen de AGF-sector heeft Guido veel respect voor Gerjan Snippe van BioBrass. "Ik vind het heel knap hoe hij zijn biologische vollegrondsproducten in de markt zet, een voorbeeld voor de biologische sector!"

Als zelfstandig ondernemer was Guido al betrokken bij een project van telersvereniging Prominent om zijstroom-tomaten te verwaarden en dacht hij mee aan het foodconcept Fooddrome in Venlo. Onlangs is hij toegetreden tot een werkgroep van coöperatie DOOR die kijkt of de foodservice van verse producten kan worden voorzien. "De circulaire economie heeft me altijd aangetrokken. Er liggen in de AGF-sector nog tal van kansen om afval tot waarde te brengen. Bij La Place teelden we oesterzwammen op koffiedrab. Nu kijk ik met een ander bedrijf naar de mogelijkheden om sinaasappelschillen te verwerken tot limonene en pectine."

"In de loop der jaren werd ik af en toe gevraagd om bij andere organisaties over de schouder te kijken en advies te geven. Ook op inkoop en logistiek gebied in het verssegment werd regelmatig naar mijn mening gevraagd. Nu ik meer tijd beschikbaar heb, verheug ik me op de samenwerking met bedrijven in de verssector die geïnteresseerd zijn in nieuwe en frisse ideeën", besluit Guido.

Voor meer informatie:

Guido ten Hengel
Maatwerk projectbegeleiding en adviesbureau
Berkenkade 23
2351 NC Leiderdorp
071 5414560
06 52553307
info@advies-op-maatwerk.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.